Șefii pompierilor ieșeni umblă cu bi-lanțul prin tîrg

 

Degeaba credem noi că trăim într-o democrație capitalistă, de tip occidental, dacă vechile obiceiuri comuniste și absurde le-au rămas unora în sînge, deși au trecut vreo 30 de ani de la fugărirea genialului Conducător & Comandant Suprem Nicolae Ceaușescu , zis ,, Ceașcă ,, . Și cine putea fi mai doldora de microbul tovarășului Ceașcă decît mărețul și aglomeratul club al purtătorilor de uniforme & cașchete de diverse culori milităroase ?

Păi, cînd șefii pompierilor ieșeni ( ISU, cum li se mai zice ) organizează, cu festivismul tipic, un bilanț oficial al activității lor din primele șase luni ale anului, nu vi se pare că asta miroase de la o poștă a ,, iepocă de aur ,, și a obiceiuri din vremea cînd ,, organili ,, patriei raportau depășirea producției de infractori prinși la hectar ?

Sau nu cumva bilanțul ăsta festiv, la șase luni, cu prefectul județului în capul mesei, e indispensabil pentru activitatea ISU, fi’n’că al’fel pompierii nu mai pot stinge incendiile, că li se oprește apa în tulumbe ?

Alooo, tovar’șu comandant, șef sau ce-oi mai fi matale … nea Nicu Ceașcă e mort demult, iar comunismu’ ăla constipat mai e la putere doar prin Coreea de Nord. Deci ,, La loc comanda ! ,, și ,, Pe loc repaus ! ,, . Dezlegați-vă bi-lanțul ăsta pavlovian de la gît, și nu mai credeți că e indispensabil, că vi se văd izmenele mentale pe sub cașchete

Sau, dacă tot vă plac raportările pompieristice, faceți cîte un bi-lanț din ăsta la fiecare juma’ de oră. Să fie ceva frumos, fin, cu lăutari și mese-ntinse, de să se răsucească nea Nicu Ceașcă în mormînt, de ciudă că nu i-a trecut lui prin cap așa ceva.

Da, d’aia se zice ,, pompieristic ,, la chestiile umflate caraghios. Tov. cașchetar-șef de la ISU, trezește-te, bre, că vine sfîrșitu’ lumii și te prinde cu bi-lanțul bi-anual legat de picioare și de cavitatea ucrainiană. Hai, spre tulumbă, înainte, marș !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here