Sefi noi la companiile de gaz

Directorul general al Ţiriac Holdings, Petru Văduva, ar putea fi numit în funcţia de director general al Transgaz Mediaş, iar directorul E.ON Gaz Distribuţie, Virgil Metea, va prelua conducerea producătorului de gaze Romgaz Mediaş.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă a precizat că luni vor avea loc adunările generale ale acţionarilor la cele două companii, unde, cel mai probabil, vor fi numiţi cei doi manageri. El a adăugat că la conducerea Nuclearelectrica va fi numit unul dintre membrii CA care a fost selectat săptămâna trecută. La începutul lunii aprilie, CEO-ul Ţiriac Holdings, Petru Văduva, avocatul Radu Cernov şi un director din OPSPI, Mihaela Preda au fost aleşi în Consiliul de Administraţie a; companiei, de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Virgil Metea este director general al E.ON Gaz Distribuţie din anul 2009, iar din 2007 până în 2009 a fost director general E.ON România. În urmă cu o săptămână, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, în care sunt indicate remuneraţii ce ajung până la 4.693 lei şi 18.000 lei. Din listă reieşea că directorii din Romgaz sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei. Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here