Șef al mafiei italiene, prins în Spania după 20 de ani cu ajutorul Google Street View

Un şef al mafiei italiene, care a fugit timp de 20 de ani, a fost găsit într-un oraş spaniol după ce a fost depistat pe Google Street View, anunță Mediafax.

Gioacchino Gammino, un criminal condamnat în Italia, a fost arestat în Galapagar, un oraş de lângă Madrid, unde, de-a lungul anilor, s-a căsătorit, şi-a schimbat numele în Manuel, a lucrat ca bucătar şi a deţinut un magazin de fructe şi legume.

Instrumentul de navigare accesibil prin Google Maps a surprins o imagine cu doi bărbaţi discutând în faţa unui magazin de fructe şi legume numit El Huerto de Manu, sau Grădina lui Manu, din Galapagar.

Poliţia a constatat că unul dintre bărbaţi semăna foarte mult cu Gammino, dar identitatea sa a fost confirmată doar atunci când i-a fost găsit numele şi pe o listă a unui restaurant din apropierea magazinului, acolo unde fugarul era bucătar. Acesta era recunoscut după cicatricea de pe partea stângă a bărbiei.

Gammino a fost arestat pe 17 decembrie, însă detaliile despre capturarea sa au ieşit abia astăzi la iveală, fiind confirmate de procurorul de caz, Francesco Lo Voi. „Nu este ca şi cum ne petrecem zilele urmărind Google Maps pentru a găsi fugari”, a spus el pentru The Guardian. „Au fost multe investigaţii anterioare şi lungi, care ne-au condus în Spania. Eram pe un drum bun, iar Google Maps ne-a ajutat să confirmăm investigaţiile”.

Nu este prima dată când un mafiot este prins cu ajutorul internetului. În luna martie a anului trecut, Mark Feren Claude Biart a fost surprins în Caraibe după ce a apărut în câteva videoclipuri culinare de pe YouTube. Biart fugise din 2014, atunci când procurorii italieni au dispus arestarea sa pentru trafic de cocaină în Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here