Ședință de urgență la CJ

Președiintele CJ, Maricel Popa, a anunțat pe pagina sa de Facebook convocarea unei ședințe de urgență pentru a lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Redăm mai jos mesajul în întregime:

„În vederea alocării unor sume de bani pentru achiziționarea de măști, combinezoane, teste rapide și aparate de dezinfecție pentru cadrele medicale, am convocat întrunirea consilierilor, pentru mâine, în regim de urgență. Prezența acestora în sala de plen este necesară deoarece legislația nu permite votul on-line.

Având în vedere măsurile care trebuie luate și ultimele reglementări cu privire la combaterea răspândirii coronavirusului, întrunirea aleșilor județului, din sala mare a instituției, se va desfășura în condiții speciale. Consilierii primesc în format electronic proiectul de hotărâre pentru a-l studia, iar mâine, îl vor putea dezbate în cadrul plenului.

Accesul aleșilor județului va fi permis în serii de câte șase, în ordine alfabetică, la interval de zece minute. Vor discuta pe marginea proiectului, își vor exprima votul apoi vor părăsi sala. Consilierii vor primi gel dezinfectant, mănuși, măști de protecție precum și pixuri de unică folosință. Locurile vor fi stabilite la distanță de aproximativ trei metri unul față de celălalt. După consemnarea votului, aleșii județului vor părăsi sala de ședință individual, pe o altă ușă decât cea pe care au intrat și nu vor staționa pe holurile instituției. Acei consilieri care au călătorit în ultimele 14 zile în afara granițelor țării sau care știu că au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus sunt obligați să anunțe conducerea CJ până la începerea ședinței de plen.

Consiliul Județean va achiziționa teste rapide de diagnosticare a infecției cu Coronavirus, măști FFP 3- cele mai eficiente- și echipamente speciale, combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele din subordine, materiale sanitare care vor oferi protecție maximă în ceea ce privește transmiterea Covid 19.
Vom supune votului consilierilor transferarea unor sume de la proiectele și manifestările culturale care nu se mai pot desfășura în acest an din cauza pandemiei. Vom aloca bani suficienți astfel încât să dotăm spitalele și cadrele medicale cu tot ce este nevoie. Nu putem să riscăm să ni se îmbolnăvească personalul medical, mai ales că unitățile din subordinea CJ au fost desemnate pentru testarea și tratarea bolnavilor cu Covid 19 din mai multe județe. Vom achiziționa și aparatură de dezinfecție rapidă a saloanelor astfel încât, pentru început, spitalele care vor trata cazuri de coronavirus să fie dotate cu astfel de igienizante. În prima tranșă vom cumpăra 15 mii de măști FFP 3, combinezoane speciale, cinci mii de teste rapide pentru personalul din spitale și 250 de aparate de dezinfecție, pentru saloanele de la Spitalul de Boli Infecțioase, cele de la Pneumoftiziologie și de la Spitalul de Neurochirurgie.

Ședința va fi transmisă on-line, începând cu ora 10.00, pe pagina de Facebook a Consiliului Județean.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here