Secretarii de stat ieşeni fac… naveta Iaşi-Bucureşti

Ciprian Roşca (ALDE) va reveni în Ministerul Dezvoltării Regionale, fiind aşteptată şi rechemarea lui Mihai Doruş (PSD), demis şi el din acelaşi minister în contextul conflictului Grindeanu – Dragnea.

Unul dintre miniştrii secretari de stat din Iaşi care a fost anterior demis de către fostul premier Sorin Grindeanu a revenit în funcţie. Este vorba despre Ciprian Roşca, el fiind sprijinit de către ALDE pentru un astfel de post la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Ordinul de numire în funcţie a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Roşca, fost consilier judeţean, fusese anterior numit în ianuarie 2017, dar a fost demis de Grindeanu acum câteva săptămâni, în urma conflictului dintre acesta şi conducerea PSD.

Demiterea tuturor secretarilor de stat de la acest minister, condus de Sevil Shhaideh, avea legătură cu tentativa de oprire a împărţirii banilor publici din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, împărţire prin care conducerea PSD voia să negocieze voturile la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Cel mai probabil, în perioada următoare, va reveni în funcţia de secretar de stat şi Mihail Doruş, tot la Ministerul Dezvoltării, care a fost demis, de asemenea, de Grindeanu în contextul conflictului acestuia din urmă cu şeful PSD Liviu Dragnea. Doruş a revenit, după demitere, pe pestul anterior: director executiv la ApaVital Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here