Sebastian Ghiță scapă de controlul judiciar în dosarul Ponta-Blair

Sebastian Ghiță scapă de controlul judiciar în dosarul privind finanțarea deplasării fostului premier britanic Tony Blair în România.  Decizia este definitivă și a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Deputatul a contestat, săptămâna trecută, la ÎCCJ măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat alături de Victor Ponta.

 

Sebastian Ghișă a declarat că prin această măsuri îi sunt îngrădite două drepturi fundamentale, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la libera exprimare.

 

„Eu consider că statul are suficiente mijloace să intervină atunci când un cetăţean nu respectă legile sau deciziile impuse de judecători. Senzaţia mea este că din ce în ce mai des unii procurori încearcă să ne bage în cap ideea ca nu e voie să vorbim în România, ori chestiunea acesta e ceva care ţine de libertatea noastră şi e ceva ce nu mai acceptăm, oricâte sfaturi ne dau avocaţii, prietenii sau rudele, e ceva ce trebuie să ţinem încă viu”, a spus deputatul, pe 8 septembrie, în faţa sediului ICCJ.

 

Sebastian Ghiţă este acuzat, în acest dosar, că ar fi plătit ca Tony Blair să vină în România. În schimb, omul de afaceri urma să fie pus pe listele PSD la parlamentare.

 

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta tot în acest dosar de spălare de bani şi folosirea influenţei politice în scopuri ilegale. Anchetatorii spun că ar fi primit aproape un sfert de milion de euro de la Sebastian Ghiţă, ca să îl treacă pe listele parlamentare la PSD Prahova. Iar cu aceşti bani el ar fi plătit vizita ex-premierului Tony Blair, ca să îşi asocieze imaginea cu britanicul, şi să obţină capital electoral.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here