Se pregătește o lovitură pentru Netflix – Doi giganţi de streaming rivali își unesc forțele

Un articol din Wall Street Journal, citat de Reuters și news.ro, aduce în atenție discuțiile în desfășurare dintre două mari companii, Apple și Paramount Global, privind posibilitatea consolidării serviciilor lor de streaming. Scopul discuțiilor este de a crea o ofertă combinată care să includă atât serviciul de streaming Paramount+, cât și Apple TV+, și care să fie disponibilă la un preț mai redus decât suma abonamentelor separate ale acestor servicii.

O astfel de colaborare ar putea reprezenta o strategie pentru atragerea unui segment de consumatori interesat de alternative mai accesibile, în special în contextul în care costurile pentru diverse produse și servicii, de la alimente la electronice, sunt percepute ca fiind în creștere. Având în vedere că ambele companii sunt mari jucători în industria serviciilor de streaming, o ofertă combinată ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței, oferind un avantaj competitiv în fața altor servicii similare.

În același context, Verizon pare să adopte o abordare similară, intenționând să ofere versiuni susținute de reclame ale serviciilor de streaming Netflix și Max (Warner Bros Discovery) la un preț combinat de aproximativ 10 dolari pe lună, comparativ cu aproximativ 17 dolari dacă ar fi achiziționate separat. Aceasta indică o tendință a furnizorilor de servicii de a crea pachete atractive din punct de vedere financiar pentru a atrage și reține clienții.

În plus, într-o mișcare similară, Instacart, o platformă de livrare de produse alimentare, a anunțat o asociere cu Peacock (NBCUniversal), oferind serviciul de streaming gratuit tuturor abonaților săi plătitori din SUA. Aceste colaborări între servicii de streaming și alte tipuri de afaceri arată o tendință crescută de a oferi pachete integrate și beneficii adiționale pentru a atrage și păstra clienții.

Cu toate acestea, este important să se sublinieze că discuțiile dintre Apple și Paramount se află încă într-un stadiu incipient, iar detaliile exacte ale pachetului propus nu sunt cunoscute în acest moment. Paramount a ales să nu comenteze pe acest subiect, iar Apple nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here