Se întâmplă în Iași! Meditații gratuite pentru elevi!

Peste 300 de elevi din judeţul Iaşi fac săptămânal pregătire gratuit la matematică. Cursurile sunt oferite de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIAŞI), profesorii voluntari aju­tân­du-i pe elevi să se pregătească pentru bacalaureat, dar şi pentru probele de admitere de la Facultatea de Auto­matică şi Calculatoare.

Cursu­rile se desfăşoară la trei dintre facultăţile instituţiei.

„Am discutat cu elevii, iar aceştia vin, în principal, pentru a se pregăti de examenul de bacalaureat, dar vin şi pentru admiterea pentru facultate. La noi sunt trei grupuri unde se face pregătire: la Facultatea de Automatică şi Cal­cu­latoare, la Mecanică şi la Facultatea de Construcţii de Maşini. Cei care vin la ultimele două sunt mai mult concentraţi pe examenul de ba­calaureat, în special pentru proba de tip M2. La cei de la Automatică şi Calculatoare vin cei care urmăresc bacalaureatul de tip M1, adică cei care vin de la licee de profil, iar aceştia ţintesc, ca perspective de viitor, să se înscrie la examenul de admitere de la Automatică şi Cal­culatoare“, a declarant lect.dr. Mar­cel Roman, coordonatorul Departa­mentului de Matematică.

Cursurile se desfăşoară în fiecare sâmbătă, la catedră aflându-se profesori de la De­partamentului de Matematică de la TUIAŞI, iar acestea sunt programate de la ora 10:00, la Facultatea de Automatică şi Cal­cu­latoare, și la Mecanică, iar la Construcţii de Maşini de la ora 9:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here