Se conturează liga celor care vor declanşa pârjolul mondial: România, printre primii care s-ar implica în războiul din Ucraina

Potrivit unei aprecieri exprimate de un important cotidian elvețian, România și Polonia ar putea fi implicate printre primele într-un posibil război în Ucraina. Cotidianul Neue Zürcher Zeitung a evidențiat pericolul de escaladare a conflictului și a conturat diverse scenarii în cazul unei extinderi a acestuia către alte țări europene, subliniind că acest lucru ar putea interveni în contextul în care președintele francez Emmanuel Macron ar decide să trimită soldați în Ucraina.

Unul dintre scenariile prezentate presupune desfășurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, ceea ce ar determina mutarea unităților Forțelor Armate Ucrainene pe fronturile estic și sudic. Un alt scenariu posibil ar fi implicarea forțelor franceze în regiunea Zaporijie pentru a împiedica avansul forțelor ruse.

Potrivit sursei citate, la această eventuală misiune ar participa și Polonia și România, iar Republica Moldova ar putea fi utilizată ca bază.

Cu toate acestea, există temeri în rândul europenilor care nu susțin acest plan, deoarece se tem că Vladimir Putin ar putea declanșa un al treilea război mondial în cazul unei intervenții mai agresive în Ucraina. Președintele rus a atras atenția în repetate rânduri Occidentului că o eventuală trimitere a trupelor în Ucraina ar putea avea consecințe grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here