Scufundări în Marea Neagră. Pasionaţii pot să vadă epave de nave civile sau militare

Epavele din Marea Neagră vor putea fi admirate de turiştii pasionaţi de scufundări. Harta epavelor a fost făcută de specialişti din România şi Bulgaria. Unele se găsesc la adâncimi de peste 30 de metri. Acolo vor ajunge doar profesioniştii.

Bucăţi de avioane, nave militare ori civile şi chiar submarine zac acum pe fundul Mării Negre. Au fost subiect de cercetare pentru specialişti, iar acum vor fi admirate de dornicii de scufundări.

Până acum, specialiştii au identificat 38 de epave în Marea Neagră. Turiştii vor putea să le vadă pe cele aflate la mai puţin de 20 de metri adâncime.

Un important punct de atracţie este submarinul rusesc Stuka, aflat la mai puţin de 10 kilometri de ţărm, în dreptul staţiunii Jupiter.

Cea mai bine conservată epavă este cea a distrugătorului sovietic Moskva, a cărui misiune era să atace Portul Constanţa în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Instructorii atrag, însă, atenţia că, pentru a ajunge la aceste epave, nu este suficient un certificat obţinut după doar câteva ore de scufundare la mică adâncime.

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here