S-a întrecut cu gluma. Umoristul francez Dieudonne M’Bala M’bala riscă 5 ani de închisoare pentru o postare pe Facebook

Umoristul francez Dieudonne M’Bala M’bala a fost arestat miercuri în Franța, după ce s-a comparat, într-o postare pe Facebook, cu teroriștii care au ucis mai multe persoane săptămâna trecută în Paris, informează independent.co.uk.

 

Umoristul în vârstă de 48 de ani a fost dus la o secție de poliție din Paris și ar putea fi judecat pentru „apologia terorismului”.

 

Potrivit articolului 421-2-5 din Codul Penal francez „faptul de a provoca direct la acte de terorism sau de a face public apologia acestor acte” este pedepsit cu cinci ani de închisoare și amendă de 75.000 de euro.

 

Umoristul de origine cameruneză Dieudonné M’bala M’bala, condamnat de mai multe ori pentru antisemitism, a scris pe Facebook după atacurile teroriste din Franţa: „Ştiţi ceva, în ceea ce mă priveşte, în seara asta mă simt Charlie Coulibaly”.

 

Controversatul umorist a alcătuit sintagma alăturând numele revistei Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist soldat cu 12 morţi, cu cel al islamistului Amédy Coulibaly, acuzat că a omorât o poliţistă şi patru ostatici evrei într-un supermarket pentru produse specifice mozaice din Paris.

      

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a denunţat caracterul „abject” al declaraţiilor umoristului.

 

(Sursa: b1.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here