S-a făcut pârtieeee pentru omul lui Vosganian. Zare Nazaryan serveşte cauza la CJASS

Consilierul fostului ministru a câştigat un concurs la CJASS în care contracandidata s-a retras subit de la interviu, deşi luase proba scrisă. „Varujan nu m-a ajutat”, spune medicul Nazaryan.

 

La concursul pentru un post de consilier superior la CJASS Iaşi (Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate) asistentul senatorului PNL Varujan Vosganian a alergat singur pe culoar, pentru că singura contracandidată s-a retras. Aceasta deşi luase proba scrisă. Încă o coincidenţă în care cel mai bine pregătiţi specialişti din instituţiile publice sunt oamenii partidelor aflate la Putere.

 

Punctaj bun la scris

Cum fac şi desfac, dar cei mai buni oameni de la stat sunt tot cei cu carnet de partid. La fel s-a întâmplat la începutul acestui an când s-a organizat un concurs la CJASS Iaşi, instituţie condusă de Robert Dâncă, membru PNL, fost comisar la Garda Financiară. Mai precis,  pe data de 21 ianuarie 2014 a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier superior în cadrul CJASS.
La procedură au fost prezenţi mai mulţi candidaţi printre care şi Zare Nazaryan, cel care a purtat mapa senatorului PNL Varujan Vosganian pentru o perioadă îndelungată.  Meritoriu, Nazaryan a câştigat concursul cu un punctaj de 184,41. A avut un contracandidat la interviu, dar acesta nu s-a mai prezentat.

 

 

 Zare Nazaryan lucra la DSP dar a vrut să-şi blindeze postul de la CJASS, pentru că “se plăteşte mai bine”

Candidaţii au renunţat

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a două probe: scris şi interviu. La proba scrisă s-au prezentat 13 de persoane dintre care şapte au fost respinse. Au mai rămas şase care ar fi putut susţine şi proba de interviu, programată pentru data de 27 ianuarie2014. Cel puţin asta se înţelege din informaţiile oferite pe site-ul CJASS.
Contactat telefonic, directorul CJASS  a precizat  că este vorba de două categorii de posturi. ”Să nu facem o confuzie. Au fost mai mulţi candidaţi pentru postul de consilier debutant şi unul pentru postul de consilier superior”, crede Dâncă.

 

„Astea sunt situaţiile”

La interviu, alături de Nazaryan s-a prezentat şi Corina Ivasiuc, angajată la CJASS.  ”Da, nu m-am prezentat. Nu am avut timp să învăţ”, a spus Ivasiuc, într-o discuţie telefonică. N-a dorit să facă mai multe comentarii. Totodată, directorul Dâncă nu crede în supoziţii şi susţine că respectivul concurs nu a reprezentat o dedicaţie pentru  Nazaryan. ”Nu a fost absolut nimic. Concursul a fost organizat de cei de la resurse umane (aflaţi în subordinea lui Robert Dâncă – n.r). Astea sunt situaţiile, astea sunt rezultatele”, a comentat, iritat, directorul CJASS.

 

Nazaryan: ”Se plăteşte mai bine la Casă”

Contactat de reporterii 7EST, Zare Nazaryan a subliniat că momentan este director adjunct la Direcţia de Sănătate publică pentru o perioadă de şase luni. Acum este detaşat de la CJAS. A participat la concurs pentru a-şi păstra postul, mai ales că situaţia de la DSP este incertă. Mai mult, la DSP primeşte un salariu de 1.800 de lei în timp ce la Casă ar lua 2.200 de lei.
”Eu sunt detaşat de la Casă. Deocamdată sunt aici. Nimic nu e sigur aici. Nu am participat singur la concurs. A fost cineva la scris. Eu am intrat primul la interviu, după aceea am văzut  pe site că celălalt contracandidat nu s-a prezentat. Eu am vrut să păstrez postul de la Casă”, a povestit Nazaryan în cadrul unei convorbiri telefonice.
Întrebat dacă a fost ajutat pe filiera PNL, Nazaryan a explicat că nu este membru de partid. ”Eu nu sunt membru de partid. Ai auzit ca Varujan (Varujan Vosganian, senator PNL-n.r) să pună pe cineva la Iaşi? Nici când a fost ministru”, a încheiat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here