S-a descoperit adevărata cauză a morții lui Bruce Lee! O greșeală pe care mulți o fac

Legenda artelor marțiale, Bruce Lee, a murit pe 20 iulie 1973, iar moartea sa, la vârsta de 32 de ani, a fost întotdeauna învăluită în mister.

Acum, aproape jumătate de secol mai târziu, o cercetare publicată în Clinical Kidney Journal a emis o nouă ipoteză surprinzătoare cu privire la cauza morții sale, care are legătură cu consumul ridicat de apă. Hiponatremia a dus la edem cerebral.

Concluziile anchetei afirmă că Bruce Lee a murit din cauza unei disfuncții hepatice. Mai exact, lipsa capacității de a evacua suficientă apă pentru a menține homeostazia, o stare de echilibru de care organismul are nevoie pentru a funcționa normal. Acest lucru ar putea avea consecințe fatale și, potrivit studiului, așa a fost.

De fapt, cercetătorii, care folosesc chiar ironic celebra frază „Be water, my friend” (Fii apă, prietene”, popularizată de Bruce Lee), subliniază unele dintre aceste riscuri: „Acest lucru poate duce la hiponatremie, edem cerebral și moarte în câteva ore, dacă aportul excesiv de apă nu este însoțit de excreția de apă în urină”.

Cercetările efectuate de Priscila Villalvazo, Raul Fernandez-Prado, Maria Dolores Sánchez Niño, Sol Carriazo, Beatriz Fernández-Fernández, Alberto Ortiz și Maria Vanessa Perez-Gomez indică faptul că expertul în arte marțiale ar fi consumat apă în exces în mod regulat și ar fi suferit de hiponatremie, ceea ce a dus în cele din urmă la moartea sa.

Experții subliniază că Bruce Lee a avut factori de risc puternici, cum ar fi consumul de alcool, marijuana, o rată ridicată de exerciții fizice, medicamente antiepileptice, steroizi, diuretice, medicamente antiinflamatoare…. Toate acestea au dus la un consum mai mare de apă, și în mod clar excesiv pentru cercetători, și au dus la un edem cerebral fatal.

Cercetătorii trec în revistă, în publicație, diferitele teorii cele mai acceptate despre moartea lui Bruce Lee, inclusiv versiunea oficială (hipersensibilitate la Equagesic, un medicament care include aspirină și meprobamat). Toate sunt excluse de studiu: crima mafiotă, consumul de cocaină sau canabis, epilepsia, infarctul sau chiar un blestem de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here