S-a aflat unde ar fi fugit primarul Cătălin Cherecheș

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și a fugit din România în ziua pronunțării sentinței. Un mandat european de arestare a fost emis pe numele său. Conform surselor citate de Adevărul, Cherecheș s-ar afla în Italia, mai exact pe insula Pantelleria, unde intenționează să cumpere un imobil. Acesta are rezidență în Italia și Austria și are rude apropiate în regiunea Milano. Destinația era una de așteptat, dat fiind că familia Cherecheș are afaceri în Italia.

Primarul a părăsit țara vineri la ora 7.49 prin punctul de frontieră Petea, folosind cartea de identitate a unui văr cu care seamănă foarte mult. Cercetările au fost demarate împotriva agentului de poliție de frontieră care a verificat documentele lui Cherecheș fără a sesiza că acestea sunt false. A fost confirmat că documentul prezentat la control era autentic, iar asemănarea dintre Cherecheș și proprietarul documentului utilizat era foarte mare.

Fostul primar este acum dat în urmărire pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea. Condamnarea sa la 5 ani de închisoare este pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here