România revine la peste 10.000 de cazuri și posibil record de decese

Măsurile adoptate de Guvern odată cu prelungirea stării de alertă și-au dovedit limitele, iar specialiștii din sănătate, care au realizat studii pentru a vedea impactul măsurilor ne-au explicat că acestea nu au produs efectele așteptate.

Conform surselor noastre, pe finalul acestei săptămâni, inclusiv în ziua de miercuri, România va înregistra o creștere consistentă a numărului de cazuri. Astfel, specialiștii evaluează faptul că vom depăși din nou pragul de 10.000 de infectări și este posibil să ne așteptăm la un nou record.

De asemenea, având în vedere creșterea cazurilor grave ajunse în ATI, specialiștii susțin că am putea avea un nou record de decese.

De altfel, conform acelorași surse, în culise se dă o bătălie foarte puternică între factorul politic și specialiști. În timp ce specialiștii avertizează asupra faptului că riscăm o creștere necontrolată a numărului de cazuri și cedarea sistemului medical, factorul politic încearcă să vină cu declarații optimiste, dat fiind că ne aflăm în plină campanie electorală.

O declarație care a produs rumoare în zona medicală este cea a președintelui Klaus Iohannis, cel care a spus că măsurile luate de Guvern au dat rezultatele scontate.

”Câteva observații legate de starea de alertă, vă amintiți că la mijlocul lui octombrie Guvernul prelungise starea de alertă și instituise un set de măsuri. Iată că avem un impact al acelui set de măsuri, repet, măsurile din octombrie. Avem, cam de două săptămâni și ceva încoace, o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună și ne arată că măsurile au efect.

Pe de altă parte, vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare și trebuie să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut în urma setului din octombrie, nu în urma setului de acum, de luni.

Trebuie însă să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la Terapie Intensivă și avem un număr mult prea mare de decese, și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare de luni.”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here