Relu Chelaru (RE:START ROMÂNIA): “Sunt dezamăgit de partidele care ne-au condus timp de 30 de ani”

Relu Chelaru RE:START ROMANIA

RE:START ROMÂNIA este o formațiune politică nouă condusă la nivel central de Ioana Bruynseels, candidat la alegerile prezidențiale din 2019. În plan local filiala de la Iași este condusă de omul de afaceri Relu Chelaru, care ocupă și o poziție de vice-președinte la nivel national. Unul dintre efectele crizei sanitare este plasarea plasarea într-un con de umbra a partidelor mici, nou înființate, cărora le vine din ce în ce mai greu să își facă cunoscute mesajul și proiectele politice. 7 Iași a vorbit cu Relu Chelaru, om de afaceri ieșean care până în prezent nu s-a mai implicat în politică. Ce înseamnă RE:START ROMÂNIA la Iași și la nivel national aflați din rândurile de mai jos:

 

  1. V-ați hotărât să intrați în politică. Ce v-a determinat să faceți acest pas?

 

Consider că am ajuns la o maturitate, m-am realizat pe plan profesional și familial și cred că acum este momentul. Sunt dezamăgit de partidele care ne-au condus 30 de ani și sunt nemulțumit de felul în care arată Iașul și celălalte județe ale Moldovei. Politicienii s-au obișnuit să arunce promisiuni fără fapte și să afișeze dispreț față de cetățeni atunci când le solicită ajutorul. Asistăm la o sărăcie și o lăsare în izolare a întregii regiuni Moldova. Toți acești factori m-au făcut să fac pasul spre politică.

 

  1. Sunteți om de afaceri. De ce ați lăsa liniștea unei afaceri profitabile pentru o carieră politică?

 

Aș vrea ca lumea să înțeleagă că încă mai există oameni cu intenții bune, oameni cărora le pasă în ce oraș și în ce fel de societate își vor crește copiii.

Într-o afacere profitabilă nu ai liniște. Trebuie să te dedici 24h din 24 petru a avea success. La fel trebuie să facă și un bun politician dacă își dorește ca societatea să prospere. În ambele cazuri trebuie să ai mentalitate de învingător, iar eu zic că o am.

 

  1. Ați ales un partid mic. De ce RE:START ROMÂNIA?

 

Așa este, dar toți au fost mici la început. Partidele mari au un sistem de conducere care nu este compatibil cu ideile mele și cu stilul meu. Am ales RE:START ROMÂNIA pentru că a venit vremea schimbării. E vremea unui partid de oameni noi și curați, care le poate aduce românilor nu doar speranța, ci și convingerea că destinul lor înseamnă că pot alege și binele mai mare.

RE:START ROMÂNIA înseamnă o asumare profundă a literei și spiritului Constituției. Liderii aleși sunt cei care se ridică în mod onest și dedicat națiunii lor, capabili să-i unească și să-i motiveze pe români într-un proiect național de dezvoltare. Ne dorim să acea entitate politică ce aduce laolaltă instituțiile statului și le determină să lucreze, devotat, în interesul țării și al cetățenilor, care știe să folosească instrumentele existente și poate să creeze noi instrumente pentru a face ca aceste instituții să funcționeze eficient.

 

  1. De ce ar trebuie oamenii să voteze RE:START ROMÂNIA?

 

Pentru a-și alege viitorul pe care îl doresc, pentru ei și familie. Pentru că oricât de mult nu place politicienilor, puterea este a noastră, a cetățenilor. Prin vot exprimăm dorința de schimbare când ceva nu ne convine. De ce să nu ne exprimăm încrederea față de cei care merită, în timp ce îi pedepsim, nevotându-i pe cei care ne-au dezamăgit? Prin vot exprimăm preferința noastră pentru anumite proiecte sau pentru anumite idei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here