Reîncepe calvarul șoferilor. Se redeschid șantierele din Iași

Odată cu încălzirea vremii, conducerea municipalităţii ieșene a hotărât să redeschidă principalele şantiere din oraş. Este vorba, în primul rând, de lucrările la pasarela Nicolina ce au fost începute în vara anului trecut. Astfel, în perioada următoare, constructorii vor asfalta benzile de circulaţie şi vor finaliza montarea liniilor de tramvai.

 

Lucrările fac parte din proiectul primăriei Axa Sud, ce beneficiază de finanţare europeană în valoare de aproape 70 de milioane de euro. Aceasta presupune înlocuirea a 8 kilometri de linie de tramvai, modernizarea trotuarelor dar şi realizarea unei piste de biciclete în zona Podu Roş, Nicolina șI CUG.

Conform planului de construcţii, finalizarea acestora este prevăzută pentru luna iulie 2015. Şi la Pasajul Mihai Eminescu, şantierul a fost redeschis.

„Lucrăm pe zona Nicolina, unde este cel mai mare şantier deschis în momentul de faţă, pe Pasajul Nicolina, dar şi pe zona liniilor de tramvai spre CUG. De asemenea, la Pasajul Fundaţie, dar acolo interferenţa cu traficul este mai mică pentru că se lucrează subteran,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here