„Regele asfaltului” din Vaslui, luat la ochi de procurorii DNA pentru un prejudiciu de un milion de lei

Principalul asfaltator al judeţului Vaslui, SC Transmir SRL Zorleni, firma patronată de cel supranumit „regele asfaltului” din Vaslui, afaceristul Emil Savin, este acuzat de DNA că a fraudat fondurile europene alocate pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ. Procurorii DNA au stabilit prejudiciu la peste 1.000.000 de lei, fiind instituite sechestre pe bunurile Transmir.

 

În urma cercetărilor derulate de procurorii anticorupţie a fost pus sub acuzare nu patronul Transmir, ci directorul tehnic al societăţii, Adrian Plăcintă.

 

La finalul anchetei, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată atât a directorului tehnic Adrian Plăcintă, cât şi a SC Transmir SRL, ca persoană juridică, sub acuzaţia de: fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi participaţie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 

Potrivit procurorilor DNA, în luna aprilie 2010 şi în luna august 2010, inculpatul Plăcintă Adrian, în calitate de director tehnic al SCTransmir SRL, a întocmit cu prilejul derulării proiectului cu finanţare europeană „Reabilitare şi modernizare drum judeţean”, încheiat între Transmir şi Consiliul Judeţean Vaslui, documente conţinând menţiuni false cu privire la valoarea de achiziţie a materialelor folosite în cadrul proiectului.

 

În urma cercetărilor, procurorii au stabilic că în perioada 22.03.2010 – 16.04.2010, Adrian Plăcintă a determinat un angajat din cadrul S.C. Transmir S.R.L. să întocmească mai multe documente în care erau consemnate date false.

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management în cadrul proiectului, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.047.073,49 lei, sumă eliberată către beneficiarul finanţării, iar Consiliul Judeţean Vaslui s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 17.495,57 lei, reprezentând contravaloarea contribuţiei de 2 % din valoarea proiectului.

 

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Adrian Plăcintă şi societăţii Transmir, până la concurenţa sumei de 1.047.073,49 lei.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here