Regal cinematografic, la Iaşi: Serile Filmului Românesc, ediţia a IV-a

Foto: Irina Margareta Nistor

Viitorii ziarişti propun ieşenilor, pentru acest sfârşit de lună, un adevărat regal al filmelor româneşti. Irina Margareta Nistor va conferenţia la Iaşi.

Asociaţia Studenţilor Jurnalişti organizează, în perioada 27 – 31 mai 2013, la Ateneul Tătăraşi, a IV-a ediţie a serilor Filmului Românesc. Cu această ocazie, nume mari din cinematografia autohtonă, precum criticul de film Irina Margareta Nistor sau actriţa Diana Dumitrescu, vor fi prezente la eveniment.

 

Programul manifestării este următorul:

Luni, 27 mai, la ora 18.00 se va difuza „Poziţia copilului”, iar de la ora 20.00, vor urma discuţii cu actriţa Nataşa Raab.

Marţi, 28 mai, de la ora 18.00, va fi prezentat filmul „Minte-mă frumos”, însoţit, de la 19.30, de o serie de discuţii cu actriţa Diana Dumitrescu.

Miercuri, 29 mai, ora 18.00 – „Despre oameni şi melci”, iar de la ora 19.30 – dezbateri pe marginea filmului cu actorul Cătălin Cucu.

Joi, 30 mai, ora 17.00 –  „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, urmat, de la 18.40, de o serie de discuţii cu regizorul Adrian Sitaru.

Programul va continua cu proiecţia filmului „Domestic”, de la 19.30, iar de la 21.00, de dezbateri cu regizorul Adrian Sitaru. 

 

Conferinţa va cuprinde teme legate de filmele de după Revoluţie şi se numeşte «Scurtă istorie cinefilă pe repede-nainte!». Criticul Irina Margareta Nistor se va întâlni cu publicul ieşean în ultima zi a festivalului de film de la Iaşi, pe 31 mai.

 

Intrarea la eveniment este liberă. De asemenea, anul acesta, în prima seară de festival, va fi ţinut un moment de reculegere pentru regretatul regizor Sergiu Nicolaescu, cel care, anul trecut, a fost prezent şi el la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here