Raed Arafat dezvăluie cele două scenarii pentru evoluţia epidemiei: ‘Totul depinde de cum ne comportăm în această perioadă’

Raed Arafat spune că există mai multe modele care indică când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus în România.

Secretarul de stat în MAI a declarat că, potrivit calculelor oficiale, vârful pandemiei ar putea fi atins fie zilele acestea, pe 23-24 aprilie sau pe 4-6 mai. Totul depinde de comportamentul oamenilor din această perioadă.

„Avem un model care zice că vârful va fi zilele acestea. Asta ar însemna să ajungem la un platou sau să începem să scădem. E alt model care zice că până în 23-24 aprilie va fi vârful. Mai e un model care zice că 4-6 mai va fi vârful. Un model optimist poate să devină foarte pesimist dacă fazele pe care s-a făcut calculul se schimbă. Calculul e făcut luând în considerare măsurile luate, măsurile de distanțare, limitările. Dacă limitările sunt încălcate și nu sunt respectate, tot acest model de calcul se schimbă și trebuie refăcut. Și atunci, e posibil să găsim un model mult mai pesimist. Nu am să lansez cifre, rămâne să vedem cum vom evolua. Noi avem speranța ca vârful să-l atingem undeva la sfârșitul lunii aprilie-mai și de atunci să mergem în jos. Totul depinde de cum ne comportăm în această perioadă”, a declarat Arafat la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here