Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai ajunge în Botoşani. Procesiunea a fost anulată

Procesiunea cu racla unde se află moaştele Sfântei Cuvioase Parascheva nu va mai fi organizată duminică, 5 iulie, în judeţul Botoşani. Astăzi, 3 aprilie, Prefectura Botoşani a trimis o adresă primăriilor Santa Mare, Româneşti, Ştefăneşti, Durneşti, Truşeşti, Gorbăneşti, Stăuceni, Botoşani, Băluşeni, Coşula, Copălău, Flămânzi şi Prăjeni în care se arată că procesiunea nu va mai avea loc deoarece „nu a primit avizul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani și Inspectoratului Județean de Jandarmi”. Se pare că reprezentanţii celor două instituţii au motivat că botoşănenii nu ar fi respectat măsurile incluse în ordonanţele militare și ar fi ieșit pe străzi.

Arhiepiscopia Iaşilor a anunţat că racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să intre în Botoșani duminică dimineață, la ora 9.30, prin Santa Mare și să treacă prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești.

Programul mai includea, plecarea din Ştefăneşti, la ora 10.00, spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și va ajunge în municipiul Botoşani.

În intervalul 11.00- 15.00, era programată trecerea pe lângă câteva biserici din municipiul Botoşani, Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, localităţile Zăiceşti, mănăstirile Zosin şi Coşula şi prin localităţile  Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin.

Organizatorii se aşteptau ca botoşănenii să iasă la porți, la geamuri sau în balcoane pentru a întâmpina convoiul de mașini aflat în procesiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here