Pupăza din Scrîntei cotccodăceşte în limberaleza de baltă

Pe tanti senatoarea liberalnică Iulia Scîntei o ştiţi, probabil, mai ales din pozele în care seamănă cu o pupăză bălţată, datorită sau din cauza unor pălării fistichii şi ca formă, şi ca tărcătură.

Ca să fie treaba şi mai bălţată, madam senatoarea notăreasă şi-a pus augusta figură de octombrie şi pe nişte panouri mari & erectorale din tîrg, înaintea vizitei dulapului prezidenţial joianist pe la fraierii de ieşeni. Dăcît că în textul de lîngă mega-mutra scînteică scrie aşa : ” senatorul municipiului Iaşi Iulia Scîntei SUSŢINE IOHANNIS preşedintele României „.

I-auzi, ia  … Să nu fi aflat jurista pendulii că nu există, conform legii, nici un ” senator al municipiului Iaşi ” , ci doar senatori aleşi în circumscripţia formată din întreg judeţul Iaşi ? Aloo, tanti Scrîntei din Bulei, votul bazat pe colegii uninominale din oraşul Iaşi nu mai există demultişor. Cam de pe vremea cînd matale erai om de casă al ministrului penal & liberal al justiţiei, caraghiosul caragialian Tudor Chiuariu.

Treziţi-o, tovarăşi liberali, pe mătuşa asta aeriană. Altfel, mare regalistă cum e, o să aflăm că-candidează pentru funcţia de Mare Şambelăneasă a Majestăţii Sale Corturale Gagarin Stănescu al Ţîşpelea de Ciurea, Grajduri y Scînteia. Satul Scînteia, nu senatoarea nulii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here