Protest al grefierilor la Judecătoria Iași. Activitatea instituției este suspendată mai multe ore -FOTO

Grefierii de la Judecătoria Iași au inițiat în cursul zilei de astăzi o acțiune de protest. Activitatea instituției este suspendată între orele 10.00 și 12.00, pe perioada desfășurării activităților de protest ale grefierilor.

Grefierii au declansșat aceste proteste spontane, nemulțumiți de refuzul Guvernului de a aloca fondurile necesare plății salariilor integrale și restanțelor salariale.

Blocul Național Sindical informează prin afiliatul său, Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL, că la nivel național, personalul auxiliar de specialitate din instanțe a declanșat forme de PROTEST spontan concretizate în întreruperea activității cu publicul și suspendarea ședințelor de judecată. 

Motivul acestor forme de protest îl reprezintă concluziile întâlnirii de ieri, 7 decembrie 2023, de la sediul Ministerului Finanțelor Publice, la care au participat reprezentanții Blocului Național Sindical, ai SNGJ Dicasterial, dar și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție. În urma întâlnirii, ministrul finanțelor, domnul Marcel Boloș, a transmis ca NU va asigura fondurile pentru plata integrală a salariilor și a tranșelor din hotărârile judecătorești„, arată sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here