Program de meditații gratuite pentru elevii de clasa a XII-a demarat de profesorii de la Facultatea de Mecanică din Iași

Pentru că au rămas fără studenţi în urma rezultatelor slabe de la Bacalaureat, profesorii Facultăţii de Mecanică din Iaşi au găsit o soluţie pentru a-i ajuta pe tineri să treacă examenul de admitere. Ei oferă meditaţii gratuite în fiecare sâmbătă pentru elevii din clasa a 12-a. Astfel, conducerea facultăţii susţine că îşi poate promova mai uşor specializările pentru viitorii studenţi.

 

În fiecare săptămână, timp de trei ore, profesorii universitari de la Facultatea de Mecanica fac pregatire cu elevi de clasa a 12-a de la mai multe licee din Iaşi. E o formulă reciproc avantajoasă: elevii primesc meditaţii gratuite la cea mai grea materie de la bacalaureat, iar profesorii au mai multe şanse să aibă sălile de curs pline cu studenţi după admitere.

 

„Meditaţiile în particular sunt costisitoare şi atunci o să fac tot posibilul să vin aici ca să învăţ. Oricum este grea matematica şi îmi vine greu singură să mă descurc”, spune o participantă la cursuri.

 

Este primul an în care conducerea facultății a decis să organizeze meditații gratuite pentru elevii de liceu. Au luat această decizie după ce din cele 200 de locuri cu taxă scoase la concurs, doar un sfert s-au ocupat. Speră că astfel să le trezească tinerilor interesul pentru specializarea mecanică.

 

Cezar Oprişan, decanul Facultăţii de Mecanică Iaşi: „Noi am vrut să venim în întâmpinarea elevilor pentru a-i ajuta pentru examenul de bacalaureat şi totodată pentru a prezenta şi facultatea noastră. Este o formă în care noi spunem că ne ajutăm şi îi ajutăm şi pe candidaţi, pe absolvenţii de liceu ca să parcurgă examenul de bacalaureat şi totodată să ne cunoască şi pe noi.”

 

„Sunt convins că vor reuşi, e o facultate destul de frumoasă cea de mecanică, are aplicabilitate atât în ţară cât şi în străinătate mai ales”, spune un student.

 

Concurenţii care îşi depun dosarele la Facultatea de Mecanică au la dispoziţie 278 de locuri subvenţionate de la buget şi 200 cu taxa.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here