Profesorii ieșeni își cer banii în instanță

Profesorii ieșeni au început să umble din ce în ce mai des prin sălile de judecată. Motivul? Plata drepturilor băneşti datorate de instituțiile de învățământ la care activează, fie că e vorba de sporuri, indemnizaţii, gradaţii sau sume compensatorii neacordate

Astfel, doar în ultimele zile au fost depuse la Tribunalul Iaşi 13 astfel de dosare, toate procesele fiind intentate de către reprezentanţii Alianţei Sindicale „Gheorghe Asachi”, din Iaşi, în numele mai multor membri de sindicat.

Unităţile acţionate în judecată sunt Şcoala Gimnazială Chicerea, Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, din Iaşi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Anghel”, din Corneşti, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Iaşi, Colegiul Economic Administrativ, Şcoala Gimnazială Popricani, Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa”, Şcoala Gimnazială „Alecu Russo”, Liceul Tehnologic Focuri, dar şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” sau Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Nu mai puțin de 151 de cadre didactice au apelat la instanţele de judecată, prin intermediul Alianţei Sindicale „Gheorghe Asachi”, din Iaşi. Urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al acestor litigii de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here