Procurorii de la Curtea Supremă iau din nou la puricat PNL Iași

Parchetul Curţii Supreme va verifica din nou modul în care senatorul Iulia Scântei a ajuns pe lista PNL Iaşi pentru alegerile parlamentare de anul trecut. Este rezultatul unei plângeri făcute în luna ianuarie 2017 de fostul prefect Dragomir Tomaşeschi, care a sesizat faptul că Scântei a devenit senator în baza unei simple adeziuni la PNL, fără a fi membru de partid.

Iniţial, cauza a fost clasată, dar fostul prefect a contestat decizia şi a obţinut infirmarea soluţiei. Senatorul liberal a precizat ieri că, în acest dosar are doar calitatea de martor.

„Procurorul ierarhic superior a apreciat că în cauză sunt necesare cercetări suplimentare, dar toate obiectivele menţionate în ordonanţa de admitere a plângerii nu privesc acte şi fapte pretinse a fi săvârşite de candidata la alegeri Scântei Laura Iuliana, ci privesc proceduri statutare interne de partid prealabile şi ulterioare alegerilor, derulate exclusiv de către terţi precum membrii Biroului Politic Naţional al PNL, membrii Biroului Politic Judeţean al PNL Filiala Iaşi, Biroul Electoral Judeţean Iaşi şi Comisia de validare a mandatelor de senator constituită în data de 21 decembrie 2016“, a precizat Iulia Scântei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Iulia Scântei, de profesie notar public, a devenit senator PNL de Iaşi după ce a fost impusă pe lista liberalilor ieşeni de la nivel central.  Decizia luată la nivel central a creat tensiuni în filială, în contextul în care Scântei era lipsită de notorietate la nivel local, iar alţi liberali cunoscuţi au pierdut şansa de a reprezenta PNL în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here