Prins cu 67 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal în Munţii Neamţului

Un bărbat în vârstă de 36 ani din localitatea Bicaz Chei, care conducea un autocamion încărcat cu material lemnos, a fost amendat cu suma de 9.000 de lei de poliţiştii din Bicaz pentru săvârşirea mai multor contravenţii.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, subinspectorul Elena Bulgărea, a declarat vineri, presei, că autocamionul în care se aflau 67 metri cubi de lemne a fost oprit în trafic, în Bicaz, în noaptea de joi spre vineri.

“În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că datele înscrise în avizul de însoţire nu corespundeau din punct de vedere al cantităţii şi al speciei cu materialul lemnos transportat. Conducătorul auto nu s-a supus indicaţiilor poliţiştilor de a-i urma la Ocolul Silvic Bicaz pentru inventariere, ci şi-a continuat deplasarea înspre Piatra-Neamţ. Imediat a fost solicitat sprijinul patrulelor din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ care, în jurul orelor 01,00, au oprit autoutilitara, reuşindu-se inventarierea materialului lemnos”, a declarat Elena Bulgărea.

Cantitatea de 67 metri cubi de cherestea răşinoase, în valoarea de circa 40.000 lei , a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

Şoferul a fost sancţionat, conform Legii 171/2010, cu amendă de 9.000 lei.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here