Primul transplant de cap ar putea fi realizat în următorii doi ani. Care sunt ambiţiile unui chirurg italian

Medicina se îndreaptă spre o premieră mondială: transplantul de cap.

Chirurgul italian Sergio Canavero susţine că vrea să ajute persoane paralizate cu ajutorul unui transplant de cap. Mai exact, acesta vrea să ia capul unei persoane care suferă de o boală incurabilă şi să-l ataşeze un corp sănătos, scrie The Guardian.

Mai mult, Canavero afirma că această intervenţie va putea fi făcută în următorii doi ani.

Pentru a realiza acest lucru, chirurgul încearcă să-şi formeze o echipă care să analizeze această posibilitate, proiectul său urmând să fie prezentat la o întâlnire a neurochirurgilor din Maryland, în luna iunie.

„Dacă societatea nu va vrea, eu nu o voi face. Dar dacă oamenii vor acest lucru, în Statele Unite sau în Europa, asta nu înseamnă că nu poate fi făcută şi în altă parte. Încerc să fac totul corect, însă înainte să mergi pe lună trebuie să te asiguri că oamenii te vor urma”, a declarat Sergio Canavero.

Ideea de transplant de cap, sau de corp, în funcţie de perspectivă, a mai fost încercată şi în trecut. În 1970, Robert White a condus o echipă la Universitatea din Cleveland, care a încercat să transplanteze capul unei maimuţe pe corpul alteia. Chirurgii au eşuat însă la crearea legăturilor la măduva spinării, astfel încât maimuţa nu îşi putea mişca corpul.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here