Primarul Chirica și măslinele de oaie

Trompeta pseudo-jurnalistică nr 1 a primarului pesedisto-liberal Chirica a dat poporului bahluiez din Iași o veste nemaipomenită : o italiancă în vârstă de 60 de ani a gătit măsline pane în timpul unei operații pe creier. Femeia a gătit aproximativ 90 de măsline, în interval de o oră, iar medicul chirurg a spus că procedura a decurs foarte bine , zice BBC, citat de trompeta primăreză.

Ninune dumnedzăiascâ, ci s’ mai vorghim … Babele își stuchesc în sîn, di trii ori, moșnejii dau reb’di pi gît un rachiu, ca s’ li treacî șocu’, iar restu’ ieșenilor pravoslabnici își face cîte trii cruși evlavioase, ca să-l alunje pi nicuratu’. Auz’, opirație pi cre’or, în timp ci gătești … Înc’ ș’ maslini pane’ … Ptiu, crușe di aur !

Dacă ar ave’ oleac’ di minte, cîteva zeci de mii de ieșeni ar putea optserva, de șapte ori cîte șapte, ceva și mai miraculos, ori înspăimîntător, sau pur și simplu grotesc : un infirmier politico-administrativo-securistoid, numitul primar Chirica,.operează pe creier, de mai mulți ani, majoritatea prostimii locale dintr-un oraș vechi de sute de ani, oferind în schimb măsline pane de oaie sau de capră. Iar prostimea majoritară e fericită și îl votează pe infirmierul care dă măsline de oaie la tot cartierul.

Nu vi se pare că infirmierul pesedisto-liberal e mai tare decît neuro-chirurgul italian ? E drept, îl ajută și pacienții cu creiere de parameci. Da’ ce pretenții poți avea de la ei : cînd plouă cu măsline de oaie sau de capră, paramecii se închină la ele ca la piramide. Sau ca la faraoana dîmbovițeană Gabi Firea, ca să nu creadă lumea că avem ceva cu ieșenii.

Vorba veche e sfîntă : prost nu-i ăla care cere, ci ăla care dă. Plus ăia care se cred mai buni ca producătorii de măsline ovine, da’ nu pot produce nimic mai bun.

Spor la alegerile care vin, deci. Și multe sacoșe pentru măslinele de oaie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here