Primarul Chirica, mireasa procuraturii

Într-unul din obișnuitele și penibilele lui deliruțe verbale, primarul PNL-ist al Iașului, ex-PSD-istul Mihai Chirica, a vrut să-i ardă una peste nas șefului USR-PLUS, Dacian Cioloș, care tocmai îl dăduse pe piticul primărez de Bahlui ca exemplu pentru fenomenul traseist de năpîrlire a lupilor pesediști sub formă de miei peneliști.

Să trecem peste faptul că micul napoleon Chirica e șeful de partid și de primărie al unui fost om de bază de-al lui Cioloș, proaspătul traseist Daniel Șandru, și să notăm replica noii vedete liberalnice : el a ales mireasa PNL, mireasa l-a vrut, așa că ” s-au luat ” după comemorarea cutremurului din 4 martie 1977.

Pam-pam ! Muzica ! Felicitările, masa și dansul – la casa nașului de la procuratură, care tocmai a arestat un ditamai știucaletele milionar, din piscina cu afaceriști imobiliari a mirelui Chirica. Adică alt fel de cutremur, cum ar veni.

Dacă luăm în calcul previziunile din arest, legate de cuprinsul declarațiilor date de cei priponiți, mai ales în privința traseelor dubioase dintre milionarul cu cătușe și primarul încă liber, apare ipoteza unui alt cutremur, și mai mare, cu rocadă între mire și mireasă : pseudo-liberalul Chirica ar putea primi și el, drept cadou întîrziat de nuntă politică, o pereche de brățări strălucitoare, plus statutul de mireasă a arestului.

La rîndul ei, mireasa penelistă  Costel Alexe ar prelua temporar locul de mire, pînă cînd fericitul cuplu se va reuni în arest, la bine și la doctrine, cu ajutorul brățărilor oferite de nașu’ mare de la procuratură ( să trăiască și la mare ! ).

Hai, casă de piatră cuplului Chirica-Alexe, zăbrele trainice și mulți ani împreună ! Și să ne vedem sănătoși la botez, prin Skype, că mare-i puterea doctrinei liberale și a vechii devize a PNL – ” Prin noi înșine ! „.

Pîn-atunci, să curgă vechiul cîntec de nuntă, în versiunea Chirica 2020 – ” Ia-ți, mireasă, ziua bună, / De la șpăgile din mînă, / De la conturile grase, / De la slugile mieroase, / De la sticlele golite / Și nopțile prăpădite, / De la cumetri și veri, / De la jmecheri ofițeri „.

Aaa, și, desigur, refrenul clasic : ” Să se pupe mirii / În duba Unirii ! „. Plus cîntecul copiilor :

” Trece nunta pi șușă,
Da’ niresii-i-cam așă …
Chirica, di bucurie,
O făcut în pălărie. ”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here