Primarul  Chirica, elefantul penal din sufrageria Iaşului

despre toxica şi dezgustătoarea cumetrie dintre procurorii ieşeni şi activiştii #rezistenţi bahluiezi

 

Zilele acestea, procurorii ieşeni s-au trezit la viaţa civică şi, asemeni multor colegi din toată ţara, au anunţat proteste publice contra guvernului, cu banderole albe, vorbe dure şi restul tacîmului. Justiţia e în pericol, spun ei, deci patria are nevoie de strigătele procuroriale de alarmă.

Activiştii #rezistenţi de pe malurile Bahluiului, la pachet cu partidele din opoziţie, au început de mai mult timp protestele, anti-guvernamentale şi împotriva principalului partid aflat la putere, PSD. Mitinguri în Piaţa Unirii, marşuri prin centrul oraşului, scandări corale în faţa sediului PSD, cu tone din celebra oralitate sexuală, deversată abundent, patriotic şi progresist către partidul de guvernămînt, spre încîntarea pedagogistică a copiilor aduşi la proteste de civicii lor părinţi. Se ştie, felaţia întăreşte democràţia, fiind un panaceu cvasi-constituţional şi un liant obligatoriu al progresului, bunăstării, civilizaţiei şi zen-ului tantric universal. Felaţia salvează naţia, mai pe scurt.

În tot acest timp, Iaşul a fost condus de un primar ex-PSD-ist, Mihai Chirica, anchetat de DNA. Iar presa locală a abundat în anchete jurnalistice doldora de probe, anchete ce au descris, cu lux de amănunte, modul primitiv şi incredibil de nesimţit prin care mafia imobiliară, în complicitate cu primarul şi consilierii locali fideli lui, şi-a bătut joc de lege, de oraş şi de ieşeni, care sînt din ce în ce mai sufocaţi de tot felul de clădiri anapoda, construite ca pe vremea Vestului Sălbatic.

Aţi auzit cumva ca vajnicii procurori ieşeni să protesteze împotriva tărăgănării de către DNA a dosarului ïn care e anchetat primarul Chirica ? Fiindcă e un dosar deschis acum vreo doi ani, pe vremea cînd şeful primăriei era mare lider al PSD. Iar de atunci – linişte şi mister, pace şi frăţie.

Aţi auzit oare că ultra-vocalii procurori ieşeni au zis măcar ” pîs ” împotriva mafiei imobiliare protejate de primarul Chirica ?  Ştiţi de vreun dosar ” greu ” ajuns măcar în instanţă, nu finalizat cu vreo condamnare ? Vă rog, luminaţi-mă, poate or fi vagoane de asemenea dosare, iar eu, ca un netrebnic ce sînt, n-am aflat de ele.

Au strigat marii patrioţi civici, progresişti & #rezistenţi şi în faţa primăriei conduse de anchetatul penal Chirica, protectorul mafiei imobiliare ? I-au oferit cumva şi penalului şef al oraşului şuvoaie oraliste din tulumba conectată la conducta cu felaţie civică ?

Ori cumva toată mizeria penală produsă de primarul Chirica a fost curăţată, instantaneu şi definitiv, de lopata cu certificate de bună purtare pe care i le-au oferit penalului edil de la Iaşi , public, marii corifei civici Pleşu, Patapievici, Şora şi Rebengiuc ? Dacă neo-lingăul Rebengiuc a scris, public şi cu litere mari, că ” Iaşul are cel mai bun PRIMAR din ţară „ , asta înseamnă că nişte vorbe de pupincurist bătrîn au mai multă greutate decît jegul oferit ieşenilor, zilnic şi pe bani grei, de grotescul primar Chirica ?

Să mai întreb unde erau toţi aceşti mari luptători pentru democraţie şi stat de drept pe vremea regimului Iliescu – Năstase, cînd procurorii luau de pe stradă oponenţii puterii ? Ca să terminăm cu comedia inocenţei : asta înseamnă că-corurile reunite ale procurorilor şi activiştilor #rezistenţi ieşeni vor să ne prostească pe faţă, ca la alba-neagra, spunîndu-ne că există penali răi şi penali buni, rahat care duhneşte şi rahat care adie a parfum Chanel no 5. E schema veche şi arhicunoscută de la nivel naţional, cu franjuri de Iaşi.

Repet ( a suta oară ) : da, Dragnea & co – la puşcărie, dar împreună cu penalii ” buni ” din partea cealaltă a mahalalei cu infractori. Aşa că am o urare, caldă, pentru cei care cred că pot duce nesimţirea ţipată şi parşivă dincolo de orice limită : Multă UE, tovarăşi procurori protestatari & camarazi activişti #rezistenţi !

Iar dacă vreţi, puteţi transmite urarea mai departe, către neo-tovarăşii care vă mută ca la marmacie, mutînd de fapt democraţia şi statul de drept în ograda bunului plac, populată doar de turme uşor de mînat. Spre abator sau spre rîpă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare o exagerare fraza: „Să mai întreb unde erau toţi aceşti mari luptători pentru democraţie şi stat de drept pe vremea regimului Iliescu – Năstase, cînd procurorii luau de pe stradă oponenţii puterii ?”. Eu am auzit de un singur caz, cel al lui Ciuvica, retinut pentru o singura noapte si de la care Nastase si-a cerut personal scuze a doua zi dimineata, cand zicea ca i-a fost adusa la cunostinta mizeria aceea la adresa lui Ciuvica. Banuiesc ca o fi fost vreun lingau de-al lui Nastase cel care a scornicit si a pus in practica samavolnicia respectiva, sperand ca-i va face mare placere sefului. Daca n-o fi fost invers, careva care a vrut sa-l compromita pe premierul de atunci. In orice caz, dupa pozitiile publice din ultimii ani ai lui Ciuvica, nu prea cred ca acesta il considera vinovat pe Nastase. Daca scriati insa despre persecutiile la care au fost supusi cei de la Antena 3 si Romania TV, ar fi fost perfect articolul dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here