Primarul Chirica aprinde lumînări cușer de sănătatea procurorilor

Fiind desemnat de intelligentoșii lui șefi umbroși, ăia din SIE, ca balama de tinichea a portiței din dos către sinagoga a’ mare din Ierușalaim, piticul primărez Mișa Chirinson o avut obligația di servici’ sî punî pi feisbuk o poză în care rabinăretul, mossădărimea, biznisăroșii cu kipă și restul poporenilor aleși să vadă cum aprinde primăriciul Iașului un sfeșnic evreiesc cu șapte brațe, în amintirea victimelor persecuțiilor anti-semite. Șalom, deci, pînă aici sîntem în grafic.

Dacă au cumva nedumeriri cititorii din Cioflînceni, Chibuțenii din Deal,  Murărenii din Vale ori Harbujeni : SIE înseamnă, în acest caz, Serviliciul de Intimități Evaporoase. Nici n-are cum fi altfel, dacă marile intelligențe de plastic n-au găsit unu’ mai bun pentru treburile astea decît afaficul ieftin Mișu, zis pielea pendulei. Sau a prepuțului, ca să fim în ton cu tema pozei. Fiindcă un tăiat împrejur mental ca Chirică-chișleag-festiv ar fi bun doar de măturat pe lîngă sinagoga din Tîrgu Cucu, nu de lăsat slobod prin porțălănăria kosher.de pe traseul Iași – Tel Aviv.

Eei, da’ nu vă faceți griji : kușer, ne-kușer, patriotu’ de carton putred Chiri’ o rămas rrromîn adivarat, cum scrie la carte. După cum ne-a spus în redacțiune un sticlete tricolor, plasat pe pervazul ferestrei primăreze, chipăristul Mișu o fi aprins el lumînări în sfeșnicul evreiesc cu șăpti brați, da’ pi urmă o zîs, în șoaptă, s’ hie di sanatatea procurorilor din Iași, care îi tot țin palma, de o grămadă de ani, deși, la cîte golănii penale a făcut, împreună cu gașca din primărie și de pe la cumătrii, demult trebuia plimbat cu duba.

Aaa, ș-o mai zîs sticletele ‘ceala cî primăriciul pesedisto-liberal o pomenit di bini ș’ de-un domn’ colonel, o zîs ” S’trăiț’ ! Servim patria ș’ masa di prînz ! „,  după cari ș-o făcut rebde trii cruși ș-o stuchit în sîn. Iar la urmă, cică Mișu Chiri’ o zîs nu ” Șalom ! ” , da’ ” Salam „.

V-am zîs doar, omu’ ‘i patriot, nu sî dă iel cu străinii. Da’ noi ni dăm, cî ne-am săturat di lighioaia asta penală ș’ nisimțită, așa că aghe’ așteptăm s’ zicim ” Kadiș ” pentru zburdatu’ lui în libertate.

” Kadiș ” îi un fel di ” Dumnezeu sî-l ierte ” evreiesc. Di zburdatu’ lui dizlegat îi vorba, nu de altceva. Că doar îi dorim ani mulți, numai că mai la dos, la loc răcoros. Cu kipă sau fără, nu mai contează, principalu’ e să fie cu ferestre în dungi. Șalom, deci, și hai cu duba !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here