Primăria organizează un mega-spectacol pentru a celebra Ziua Internațională a Iei românești

Municipalitatea ieșeană estimează că cel puțin 9.000 de ieșeni vor veni sâmbătă 24 iunie în fața Palatului Culturii îmbrăcați în ie românescă

Municipalitatea ieșeană va organiza anul acesta pe 24 iunie un mare spectacol de muzică populară pentru a celebra Ziua Internațională a Iei românești. Manifestările vor începe sâmbătă pe 24 iunie la ora 13.00 și se vor termina după ora 23.00. Cu această ocazie, municipalitatea a lansat o „provocare” ieșenilor. Primarul Mihai Chirica i-a invitat pe ieșeni să vină îmbrăcați în Ie românescă în fața Palatului Culturii.

„Noi am luat în calcul că vor fi cel puțin 9.000 de ieșeni îmbrăcați în Ie, dar cred că vor veni peste 12.000. Noi cei din primărie vom fii toți îmbrăcați în Ie românească și îi vom întâmpina  pe ieșeni. Cu această ocazie vom organiza un spectacol de muzică populară la care vor participa mai mulți artiști cunoscuți din România și Republica Moldova. De asemenea, cu această ocazie am invitat la Iași și meșteri populari care vor expune în locuri special amenajate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Printre artiștii care vor cânta cu această ocazie pe 24 iunie pe scena din fața Paltului Culturii se numără orchestra Lăutarii de la Chișinău condusă de Nicolae Botgros, Ion Paladi care cântă de obicei acompaniat de această orchestră, Sofia Vicoveanca, Laura Lavric și mulți alții. Municipalitatea ieșeană organiează acest eveniment în parteneriat cu  asociații de promovare a culturii și tradiției precum și cu asociații studențești din România și Republica Moldova.

Subvenții pentru medici

În conferința de de presă organizată la Palatul Roznovanu, cea în care a anunțat festivitățile legate de Ziua Internațională a Iei românești, primarul Mihai Chirica a ținut să anunțe că a luat o serie de decizii în sprijinul cadrelor medicale din învățământul preuniversitar fiind vorba despre medicii și asistenții de la cabinetele medicale ale școlilor, grădinițelor și creșelor.

„Am luat în calcul acordarea unor facilități de transport pentru aceste cadre medicale. În Iași avem 250 de cadre medicale în învățământul preuniversitar. De asemenea, vom propune modificarea Legii astfel încât aceste cadre medicale să fie alocate pe lângă un spital din Iași”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here