Primăria Iași, STRICT SECRET! Până și consilierii locali sunt tratați cu sictir când solicită informații de interes public

Consilier local Etienne Ignat a înaintat o reclamaţie administrativă la Primărie nemulţumit de modul în care angajaţi ai municipalităţii au dat curs unei solicitări a acestuia. Liberalul a cerut, la începutul lunii iulie, printre altele, o listă cu toate drumurile publice aflate în administrarea Primăriei care nu respectă legislaţia în privinţa semnalizării rutiere, a dispozitivelor de protecţie şi din punct de vedere tehnic, arată „Ziarul de Iași”.

 

„În răspuns nu am primit nicio situaţie cu niciun drum public. (…) Informaţiile solicitate sunt de interes public. Prin acest răspuns, Primăria îngrădeşte accesul informaţiilor consilierilor locali şi nu asigură informarea corectă a aleşilor locali, potrivit competenţelor ce le revin, asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes local”, a arătat Ignat în plângerea trimisă către secretarul municipiului, Denisa Ionaşcu.

 

În adresa iniţială trimisă la Primărie, consilierul liberal a subliniat că are nevoie de informaţiile solicitate pentru a putea iniţia un proiect de hotărâre. Răspunsul oferit lui Ignat a fost semnat de Dumitru Tomorug (director general Direcţia Tehnică), Daniela Crihan (şef Birou străzi) şi Dorel Porumb (şef Birou versanţi).

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here