Primăria eșuată. Cel mai puternic imobiliar din Tătărași a construit o spălătorie auto fără autorizație pe malul râului Ciric

Vecinii au făcut reclamații, au fost aplicate amenzi, doar toate acestea degeaba @ Firma lui Gheorghe Cheșcu a construit spălătoria auto cu o autorizație emisă pentru „amplasare module tip container mobil, showroom” @ Primăria Iași închide de fiecare dată ochii în fața imobiliarului care a construit de-a lungul anilor mii de metri pătrați fără autorizație @ În edițiile anterioare, 7IAȘI a prezentat evoluția acestui proiect și a arătat cum sancțiunile aplicate de autorități nu au niciun efect pentru milionarul ieșean @ De construcțiile ilegale ale imobiliarilor nu se atinge nimeni, singurele acțiuni de „desființare a construcțiilor ilegale” fiind demolările de garaje

Primăria trage cu gloanțe oarbe în marii imobiliari care își văd nestingheriți de afaceri. În același timp, municipalitatea se laudă în presă și pe facebook cu demolări de garaje pe care le prezintă drept „acțiuni de desființare a construcțiilor ilegale”.

Sancțiunile aplicate firmei Flux SRL care construiește ilegal o spălătorie auto pe un teren aflat în albia râului Ciric nu au avut nici un efect. Poliția Locală a simulat un joc de-a șoarecele și pisica cu firma milionarului Gheorghe Cheșcu care a lucrat nestingherită, deși autorizația de construire avea un cu totul și cu totul alt scop: „amplasare module tip container mobil, showroom”.

Pe terenul din proximitatea cartierului Green Park au fost montate stațiile de tip self-wash și sistemul electronic de plată. Deși confirmate de către autorități, reclamațiile vecinilor nu au reușit să oprească finalizarea construcției ilegale.

Poliția Locală a făcut blat

Într-un răspuns adresat locuitorilor din cartierul Green Park, Poliția Locală Iași arată că: „Pentru lucrările de construire realizate nelegal s-a dispus sancționarea contravențională a proprietarului ce are calitatea și de executant, prin procesul verbal de constatare și sancționare, iar ca măsură complementară s-a dispus „intrarea în legalitate dacă condițiile urbanistice permit acest lucru”, în caz contrar aducerea construcției la forma autorizată”

Cu toate acestea, Poliția Locală a făcut jocurile milionarului Cheșcu, deoarece procesul verbal conține nenumărate vicii.

Cazul a fost prezentat pe larg de către 7IAȘI într-un articol publicat al sfârșitul lunii iunie.

După aproximativ trei săptămâni după ce Poliția Locală a emis documentul de sancționare, avocatul firmei Flux SRL a înaintat Judecătoriei Iași o plângerea împotriva procesului-verbal, în care sunt speculate mai multe vicii strecurate de către agentul Poliției Locale.

Astfel, în plângerea înaintată instanței, societatea comercială invocă nulitatea absolută a procesului-verbal, arătând că din acesta lipsește mențiunea cu privire la fapta săvârșită, data la care a fost săvârșită fapta și faptul că sediul firmei a fost completat în mod eronat.

„Se reține prin actul contestat că data constatării este 07.05.2021, iar controlul a fost realizat în data de 07.05.2021. Vă rugăm să aveți în vedere că și din acest punct de vedere, procesul-verbal de contravenție este lovit de nulitate absolută, întrucât nu se poate reține că subscrisa ar fi săvârșit presupusa contravenție într-o singură zi, iar acea zi ar fi chiar ziua controlului. (…)

Sediul social al Flux SRL este în Iași, strada Vasile Lupu, nr. 117, etaj 2, județul Iași. Din procesul verbal lipsește mențiunea cu privire la „etajul 2”, astfel încât considerăm că nu sunt respectate rigorile art. 17 din OG 2/2001 nici din această perspectivă.”, se arată în plângerea depusă la Judecătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here