Primăria Ciurea, un SRL confiscat de PSD. Contract de 135.000 lei încredințat în doar 4 minute unui consilier declarat incompatibil de ANI

@ La doar câteva luni după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate pentru afacerile cu primăria, un fost consilier local PSD din comuna Ciurea a încheiat un nou contract cu instituția condusă de colegul său de partid, Cătălin Lupu @ Constantin-Neculai Grigoraș controlează o firmă care se ocupă cu întreținerea iluminatului public @ Prin firma G&B Aman Electric SRL, consilierul local a pus mâna pe 135 mii lei din visteria comunei Ciurea, contractul fiiind atribuit în numai 4 minute de la publicarea anunțului @ În 2021, primăria din Ciurea a încredințat aceleiași firme un contract de 65 mii lei, în condiții similare, atribuirea făcându-se la doar 3 minute de la publicarea anunțului @ Agenția Națională de Intergitate l-a declarat incompatibil pe Grigoraș pentru că a încasat de la Primăria Ciurea prin intermediul firmei soției 290.000 lei

Un fost consilier local PSD din zona metropolitană a Iașului a dat lovitura în afaceri. Constantin- Neculai Grigoraș, fost consilier local PSD în comuna Ciurea, a încheiat un contract generos cu primăria condusă de Cătălin Lupu, colegul său de partid, pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în localitate. Firma G&B Aman Electric SRL, controlată în acte de Mihaela Grigoraș, soția alesului PSD, a prins 135 mii lei (peste 27 mii de euro) în doar patru minute de la Primăria comunei Ciurea pentru a se ocupa de acest contract. Asta, la un an distanță de la o altă afacere scandaloasă, încheiată cu largul concurs al primarului Cătălin Lupu.

Contract de peste 27 mii de euro în doar 4 minute

Primăria comunei Ciurea a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) intenția de atribuire a contractului în data de 22 iulie 2022, la ora 8.20. La ora 8.24, afacerea a fost parafată cu firma controlată de soții Grigoraș.

Contractul prevede servicii de revizie și mentenanță a instalațiilor electrice destinate iluminatului public din localitate.

Anul trecut, în doar trei minute, fostul ales local a mai încasat 65 mii lei (peste 13 mii euro) de la Primăria Ciurea pentru lucrări de mentenanță de la aceeași primărie.

În primăvara acestui an Constantin Grigoraș a intrat în vizorul inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru o serie de afaceri încheiate tocmai cu primăria pe care o reprezintă, ceea ce a făcut ca el să-și dea demisia. Asta nu l-a oprit însă să continue cu alte contracte parafate cu instituția.

Inspectorii ANI l-au prins cu mâța-n sac! Sute de mii de lei pe spatele locuitorilor din Ciurea

În primăvara acestui an, Grigoraș a fost declarat incompatibil de către ANI tocmai pentru faptul că firma soției sale a încasat bani din bugetul localității pe care el o reprezenta.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016-2020), societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate este administrator/ asociat, a efectuat servicii în beneficiul comunei Ciurea, întocmind un număr de șapte facturi (încheiate cu C.L), în valoare totală de 289.975,17 lei, încălcând astfel prevederile art.90, alin. (2) din Legea nr.161/ 2003”, se arată în raportul ANI. Plecat din Consiliul Local, Grigoraș a continuat liniștit afacerile cu Primăria condusă de Cătălin Lupu.

Firmă pe minus, dar cu afaceri de zeci de mii de euro

Conform site-ului Ministerului de Finanțe, pe anul 2021, firma controlată de soții Grigoraș a avut o cifră de afaceri de aproape 57 mii lei, un profit de minus 66 mii lei, dar și datorii de peste 13 mii lei, la un număr de 4 angajați. Afacerile cu Ciurea nu au fost singurele încheiate de firma lui Grigoraș. În ultimii ani, acesta a mai avut contracte cu Primăria Dolhești, în valoare de peste 16 mii lei, contract încheiat în decembrie 2020 pentru întreținerea iluminatului public, dar și unul de aproape 20 mii lei încheiat cu Primăria Mogoșești în septembrie 2020. Fostul ales local PSD este angajat și la Del Gaz Grid SA. Afacerile cu Primăria Ciurea nu au fost trecute în declarația de interese a lui Grigoraș.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here