Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Jupânul penelist de la Sculeni, Costel Alexe, minte cum respiră!

Din păcate, în loc să salveze vieți, unitatea medicală de la Lețcani a devenit subiect de dezbatere politică. Am făcut nenumărate apeluri publice către autoritățile județene pentru redeschiderea spitalului, însă fără ecou, pentru că actualul președinte al Consiliului Județean este preocupat în mod deosebit de rezolvarea multiplelor problemele penale și nu de interesul ieșenilor.

Vă dau un singur exemplu, mai mult decât elocvent. A existat posibilitatea recuperării banilor cheltuiți pentru construirea spitalului din fondurile europene alocate de UE pentru pandemie. Apelul a fost deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în data de 30 noiembrie 2020 și s-a închis pe 30 martie 2021. Deci, 4 luni în care administrația județeană avea posibilitatea să aplice pentru recuperarea sumei investite. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat. În bătaie de joc, penalul Alexe a transmis MIPE o solicitare chiar în data de 30 martie 2021, ziua în care apelul pe proiecte s-a închis.

Bineînțeles, Coaliția de guvernare de dreapta a avizat negativ această solicitare motivând că a fost depusă în afara sferei de aplicabilitate a a memorandumului care reglementează condițiile de depunere a proiectelor.

Așadar, 10 milioane de euro se puteau întoarce înapoi în bugetul Consiliului Județean și am fi rămas și cu banii și dispuneam și de unitatea mobilă de urgență.

În calitate de senator ales în Parlamentul României am încercat să discut la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene pentru ca banii să se întoarcă la ieșeni. Nu mă interesează cine conduce Consiliul Județean, ci doar binele comunității noastre. Acești bani puteau reprezenta oportunități pentru dezvoltarea județului. Costel Alexe se laudă că a adus 3 milioane de euro de la Guvern, pentru parcuri industriale, dar a dat cu piciorul, conștient, la 10 milioane de euro.

Îmi pare rău că acesta este modul în care înțelege vremelnicul șef al județului să facă administrație. Tot ce a fost făcut înainte nu este bun, chiar dacă era în folosul și pentru sănătatea ieșenilor. Alexe ține închis un spital cu 100 de locuri la terapie intensivă, dar a împrumutat de la Botoșani o remorcă de tir cu 12 paturi de ATI.

Înainte de încheia, aș vrea să clarific un aspect. Nu am nicio legătură cu ancheta DNA care vizează Spitalul de la Lețcani. Mai mult, chiar noi am sesizat instituțiile statului în legătură cu posibilele fapte de corupție. Nu sunt implicat în nicio afacere care a vizat sau vizează unitatea medicală. A fost o investiție făcută în mandatul meu pentru a facilita activitatea spitalelor ieșene pentru perioada pandemiei și a trata cât mai profesionist posibil bolnavii de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here