Președintele PSD Iași: Pe listele PSD nu se va afla niciunul dintre consilierii chemați astăzi de DIICOT să dea declarații!

Viceprimarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu și membrii comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local au fost chemați astăzi la DIICOT pentru a da explicații cu privire la faptele cercetate în dosarul investitorului imobiliar Cristin Zămosteanu. Probabil este doar începutul unor cercetări ample asupra felului în care au fost eliberate autorizațiile de construire sau au fost aprobate planurile urbanistice referitoare la zecile de blocuri construite, mai mult sau mai puțin legal, în ultimii ani.

Consilierii chemați la audieri ca martori fac parte din toate partidele reprezentate în Consiliul Local. Nu putem ști cum vor proceda celelalte partide, ce interese au de acoperit și în ce măsură sunt conectate la rețeaua care a transformat Iașul într-o sursă de îmbogățire ilicită pentru hienele imobiliare. Dar PSD s-a delimitat permanent de afacerile imobiliare derulate de consilierii locali și de pupilul lui Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu. După cum ieșenii știu deja, Harabagiu a fost exclus din partid încă de acum doi ani. Nu și-a pierdut însă funcția, conform legii, întrucât a atacat în instanță decizia de excludere. Astfel, profitând de carențele și lentoarea sistemului nostru judiciar, a rămas, formal, membru al partidului nostru, chiar dacă în fapt el este complet subordonat intereselor imobiliare ale primarului liberal și beneficiar direct al „afacerilor” derulate sub egida municipalității.

“În ultimii patru ani, la nivelul Consiliului Local și în imediata apropiere a primarului Mihai Chirica s-a țesut o încrengătură de interese imobiliare despre care doar procurorii mai pot spune dacă are în sine vreo fărâmă de legalitate. În curând, ieșenii vor fi chemați să voteze un nou Consiliu Local și un nou primar. Îi asigurăm pe alegători că pe listele PSD nu se va afla niciunul dintre consilierii chemați astăzi de DIICOT să dea declarații. Mai mult, pe listele PSD nu se va regăsi niciun candidat care să aibă interese de afaceri în domeniul imobiliar, chiar ireproșabile fiind. Nu ne putem îngădui, în Iașul secolului al XXI-lea, ca asupra consilierilor chemați să conducă orașul să planeze nici cea mai vagă suspiciune. Nu ne putem îngădui nici ca viitorii consilieri să-și poată folosi calitatea de ales al ieșenilor pentru a-și promova propriile interese.

Partidul Social Democrat se află în plin proces de reformare din temelii, iar acest lucru presupune ca din viața partidului să dispară clientelismul, favoritismele și afacerismul. Dispărând din partid, acestea nu se vor mai putea regăsi nici în Palatul Roznovanu. Chemăm toate partidele participante la procesul electoral din această toamnă să adopte o poziție de delimitare fermă față de orice folosire a calității de ales local în interes personal!” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here