Poliţiştii ieşeni au mers cu… 98 de sancţiuni pentru şoferi pe oră

Şapte ieşeni au rămas fără permise de conducere, iar alte câteva zeci au fost amendaţi, în urma unei razii a poliţiei rutiere organizate în judeţul Iaşi.

Razia a avut loc marţi, ultima zi de Paşti, în urma căreia poliţiştii au dat 98 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în aproape o oră.

„Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Suceava, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.900 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând un autoturism pe DN 28 cu viteza de 121 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi.

Acum două zile, un tânăr a fost reţinut de poliţişti după ce a fost prins la volanul unui autoturism cu permisul de conducere suspendat şi beat criţă. Acesta nu a dorit să sufle în etilotest, nici să-i fie recoltate probe de sânge.

„La data de 18 aprilie, în jurul orei 8.30, poliţiştii de la Biroul Rutier au depistat în localitatea Lunca Cetăţuii, pe DJ 248, un tânăr în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în judeţul Vaslui, care circula cu un autoturism având dreptul de conducere suspendat şi emanând halenă alcoolică. În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 18 aprilie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca la data de 19 aprilie să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale. Acesta a fost introdus în arestul Poliţiei Iaşi“, a precizat Anca Vîjiac.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de recoltare a probelor biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here