UPDATE Polițiștii au bătut victima unei agresiuni și un minor de 11 ani. „Agentul mi-a lovit copilul împreună cu bătăușii”- FOTO

UPDATE: Reporterii 7IAȘI au fost contactați de membrii familiei Crețu pentru un drept la replică, aceștia acuzându-l pe Costel Șufaru de minciuni. Cei din familia Crețu au susținut că, în fapt, Costel Șufaru a fost cel care i-a agresat cu un cuțit. Au trimis și o filmare pentru a arăta acest lucru, din care însă nu reiese nimic concret în această privință. Iată și punctul de vedere al celor din familia Crețu:

”În după-amiaza zilei de 30 iulie a avut loc într-adevăr un conflict în care eu și tatăl meu am fost amenințați de Costel Șufaru cu un cuțit. Amenințarea din ziua respectivă a plecat de la faptul că tata i-a cerut acestuia, în mod amabil, să nu mai taie lemne de pe proprietatea noastră (de zeci de ani, furtul de lemne constituie principala activitate a celor din familia Șufaru). Ulterior, dl Costel a scos din cizmă un cuțit și îndreptându-se cu acesta spre noi, a susținut că „ne omoară”. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, prin apel la 112, a fost solicitat un echipaj de poliție de către fratele meu, care l-a și filmat pe agresor purtând arma respectivă. Menționez că nu este prima dată când dl Costel prezintă un astfel de comportament, în momentul intervenției polițiștilor făcându-și prezența o altă persoană agresată de acesta cu câteva săptămâni în urmă. În plus, de precizat și faptul că dl Costel a fost condamnat în trecut la 1-2 ani de închisoare pentru furt la locul de muncă. În al doilea rând, vreau să clarific că atât dl Costel, cât și copilul acestuia, nu au fost agresați. Chiar eu l-am întrebat pe copil în momentul conflictului cum îl cheamă și dacă i se pare că tatăl său procedează corect, acesta răspunzându-mi după cum urmează: „Iertați-l că nu știe ce face, este băut!”. În momentul intervenției polițiștilor, acestuia i-a fost sustrasă arma iar la Institutul de Psihiatrie „Socola”, nu au fost constatate urme de lovituri. Important de precizat este faptul că acesta nu a putut să coopereze cu cei de la institut datorită stării de ebrietate în care se afla. Toată intervenția a fost înregistrată de polițiști conform procedurilor ”, a transmis Claudiu Crețu.


Știrea inițială:

Un bărbat de 53 de ani din satul Slobozia, comuna Ciurea, a fost victima unei duble agresiuni în urmă cu doar câteva zile @ Bărbatul a fost lovit cu bâtele și pumnii de trei vecini cu care are un conflict mai vechi, dar și de polițiștii din cadrul Secției de Poliție din localitate @ Culmea, deși el a fost cel agresat, polițiștii l-au încătușat pe el și l-au dus forțat la Institutul de Psihiatrie Socola @ Aici bărbatul a fost evaluat și lăsat să plece @ Ieșeanul a fost bătut și încătușat de față cu fiul său de numai 11 ani, care a fost la rândul lui agresat de polițiști din comună @ Polițistul din comună se face că plouă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat @ „Nu cunosc nici un Șufaru. Nu am ce comenta. Punctul de vedere îl obțineți de la biroul de presă de la IPJ Iași”, a spus agentul Iulian Nechita

Un scandal monstru în care au fost implicate mai multe persoane s-a lăsat cu plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Un polițist din comuna Ciurea și trei bărbați s-au ales cu o plângere penală după ce l-au agresat pe un bărbat de 53 ani și pe fiul acestuia, în vârstă de numai 11 ani în plină stradă. Costel Șufaru a văzut moartea cu ochii după ce a fost agresat de trei indivizi din familia Crețu, vecini cu bărbatul în satul Slobozia, comuna Ciurea, pe fondul unui conflict mai vechi.

Culmea, în loc să-l protejeze pe Costel Șufaru, polițistul din comună s-a alăturat celor trei agresori. Mai mult, de pe urma conflictului a avut de suferit și copilul de numai 11 ani al bărbatului agresat. Incidentul s-a lăsat cu internări la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, cu plângeri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), dar și la Parchet.

Agresat în plină stradă de vecini, de față cu băiatul minor

La începutul lunii august 2022, Costel Șufaru se afla împreună cu băiatul său pe o stradă din satul Slobozia când a fost atacat de trei dintre membrii familiei Crețu. Pe fondul unui conflict mai vechi de acum câțiva ani, Cătălin Crețu și fii acestuia, Claudiu și Gabriel, au sărit la bătaie împotriva lui Costel Șufaru și a copilului.

„În timp ce mă deplasam împreună cu fiul meu minor, în vârstă de 11 ani, am fost atacat de către cei trei, care erau și băuți, cu o furcă, o lopată și un par. Mi-au provocat leziuni în zona piciorului și la mâna dreaptă. Am fost împuns în mână cu furca de Cătălin Crețu, iar în picior am fost lovit cu lopata de către Claudiu Crețu”, a povestit Costel Șufaru. Conflictul de la care a plecat disputa este ceva mai vechi, după ce Costel Șufaru i-ar fi zgâriat mașina cu un atelaj unuia dintre frații Crețu.

Poliția a luat partea agresorilor! Băiatul de 11 ani a fost bătut și de agentul din comună

Costel Șufaru a arătat că cei trei agresori nu s-au mulțumit să-l atace numai pe el, ci au sărit să-l bată și pe fiul minor al acestuia. Culmea, la un moment dat au apărut și doi polițiști din comună, care nu numai că nu l-au apărat pe bărbat și pe fiul său, ci i-au „ajutat” pe cei din familia Crețu.

Polițistul de zonă, Iulian Nechita, l-a încătușat pe Costel Șufaru și l-a agresat pe băiatul acestuia.

„Am mai fost lovit cu parul de către Gabriel Crețu la mâna dreaptă, iar fiul meu a fost lovit de aceiași agresori, băiatul fiind trântit pe jos și lovit cu pumnii și picioarele. În aproximativ 10 minute a apărut un echipaj din cadrul Secției de Poliție Ciurea. Totuși, agentul Iulian Nechita, împreună cu un coleg, mi-au pus mie cătușele și m-au băgat în mașina Poliției, târându-mă cu forța pe jos. Pe fiul meu l-a bruscat, l-a lovit și trântit pe jos, ba chiar i-a dat șuturi în fund și palme peste cap și l-a fugărit spre casă”, a mai povestit bărbatul.

Acesta arată că nu este pentru prima oară când cei din familia Crețu sunt apărați de poliție.

Internat cu forța la „Socola”

Luat pe sus pe polițiști, Costel Șufaru a fost dus direct la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde a fost internat de sâmbătă, 30 iulie, până luni, 1 august 2022. După ce a fost evaluat, a fost lăsat să plece acasă. Totuși, Costel Șufaru a cerut procurorilor să înceapă urmărirea penală pentru agresiune.

„Solicit a fi instrumentată urmărirea penală împotriva acestor persoane. Solicit a fi instrumentată urmărirea penală împotriva acestor făptuitori, sub toate aspectele în stabilirea întregii activități infracționale săvârșite”, a mai spus bărbatul din satul Slobozia.

Familia lui Costel Șufaru a cerut și consiliere psihologică pentru fiul de 11 ani de la DGASPC Iași.

„Copilul nu își mai revine și a rămas cu traume. Nu este normal ca un copil să fie traumatizat, să asiste la așa ceva și mai ales să fie agresat. Sper să se facă dreptate”, a mai spus bărbatul.

Pe de altă parte, agentul Iulian Nechita a refuzat să comenteze. „Nu cunosc nici un Șufaru. Nu am ce comenta. Punctul de vedere îl obțineți de la biroul de presă de la IPJ Iași”, a spus agentul Iulian Nechita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here