Polițist către Berbeceanu: Ți-a spus că vei putea pune presiune pe judecătorii ICCJ

Claudiu Ionescu, polițist și prieten apropiat de Traian Berbeceanu, actualul șef de cabinet al ministrului Marcel Vela, a scris astăzi, pe contul său de Facebook, un adevărat rechizitoriu la adresa lui Berbeceanu.

Sub titlul „Mărirea și decăderea unui zeu”, Ionescu îl acuză pe Berbeceanu că este un „lacheu” care îi duce cafeaua ministrului, că nu făcut nimic pentru reformarea Poliției, așa cum a promis și cum mulți colegi din sistem sperau, și că prin acceptarea funcției nu a vrut decât să „pună presiune” pe judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție pe care îl are actualmente pe rolul instanței supreme.

Redăm mai jos textul postării:

„Dragul meu, fost prieten,

De 6 luni eșți șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, cel care s-a făcut remarcat prin multe gafe și care trebuia demis de mult. Mii de polițișți și pensionari militari și-au pus speranțele în tine, crezând că odată ajuns acolo vei reforma ministerul și vei face dreptate pentru toți. S-au înșelat amarnic.

Claudiu Ionescu și Traian Berbeceanu

Acel Cattani de România e doar o poveste, scrijelită de un fost polițist într-o carte care s-a vândut bine. Naivii nu știu dedesubturile.

Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela, care te-a luat în ogradă doar pt PR. Știi asta, dar ego-ul ți-a spus că așa revii în atenția publică și vei putea poate pune presiune pe judecătorii ICCJ să scapi de inculpare.

„Vreau doar să mai lucrez 2 ani la locul meu de muncă, timp în care să redevenim cei mai buni din țară și să pornim ceea ce numesc eu, reformarea poliției”. Asta mi-ai scris ultima dată și te-am crezut.

Tu te-ai pensionat rapid să prinzi pensia babană de șef și te-a durut în cot de fosta ta echipă care s-a destrămat în 4 zări. Iar despre reformarea Poliției am văzut ce ai făcut în 6 luni, de când eșți șef de cabinet: NIMIC.

Oare știe lumea că faptele pentru care ești inculpat se prescriu în 2 ani și vei lua 100.000 de euro drepturi salariale neacordate? Tu cu Mureșan, Cean și Munteanu, cei care te-au băgat la zdup? Și că toată bătălia ta cu ei este doar o reglare de conturi între găști, pentru putere. Ce păcat că mi-am dat seama de asta mult mai târziu.

Tocmai de aceea, dezamăgirea mea este cu atât mai mare, fiindcă am avut o percepție foarte bună în ceea ce te privește, am crezut în profesionalismul tău, motiv pentru care m-am expus în fața șefilor, a colegilor, susținându-te, pierzând credibilitate, funcția, onoarea, etc, pentru ca acum, să-ți citesc glumițele postate și știind că în spatele acestora te amuzi copios, de la înălțimea funcției onorabile de șef de cabinet al ministrului, când vezi câți pupincurișți se reped să-ți aprecieze poantele tale seci și limbajul suburban.

Târziu am aflat și că ai terminat o facultate obscură în Petroșani, că ai scris pentru un un ziar și apoi, hop-țop, ai fost angajat în Poliție, tatăl tău fiind adjunct la Circulație. Ai ajuns la judiciar unde te-a luat sub aripă Lavu, viitorul socru. Prietenii știu de ce…

E plină România de nevinovați. Oare în ce țară UE șeful de cabinet al ministrului de Interne este inculpat pentru fapte de corupție?

Înainte de lipirea ta de PNL ai mai cochetat cu politica. Prin 2018 l-ai susținut pe doctorul Bledea, prietenul tău, la primăria Deva, din partea ProRomania. Te-ai pozat cu el pe un afiș electoral în speranța că PSD- ul și gașca lor te vor ajuta în instanță.

La sfârșitul lui 2019 te-ai întâlnit cu o protejată de-a lui Barna, negociind cu ea intrarea în USR.

Am auzit că în cartea aia a ta, pe la pagina 204, spui că nu-ți explici de ce am ieșit în stradă să te apar, că nu mă cunoșteai? Am înțeles că voiai să minimalizezi lupta mea ca să te scot din arest, dar chiar așa, Traian, nu mă cunoșteai?

Oare cine ți-a dat pontul în februarie 2006 pentru marele dosar Hydra, cine ți l-a adus pe U.N la DIICOT Hunedoara să-ți toarne mecanismul de furt din combinatul siderurgic și complicitatea paznicilor cu lumea interlopă din Hunedoara? Oare cine a făcut flagrantul de la casa lui Samsonel, de pe malul râului Cerna, când s-au găsit 45 de tone de ferosiliciu? Oare cine a făcut flagrantul pe Halda de Zgură când au fost găsite mai multe rabe încărcate cu fier? Oare cine te-a dus să te întâlneșți cu Pațan, directorul SC Arcelor Mittal, să punem țara la cale? Tu cu procurorul Diana Pecincu, eu cu asp.Cristurean Aurel? Oare cine a rezolvat cele 80 de dosare cu AN după ce mi le-ai restituit pe cale ierarhică și nu au fost lipite de dosarul Hydra? Că de, după ce te-au avansat șef la DIICOT Albă și răspundeai de 5 județe, nu mai aveai de ce să te agiți? Oare cine răspunde de faptul că după 15 ani dosarul Hydra nu e judecat și se vor prescrie faptele, iar cei inculpați vor câștiga la CEDO bani din cauza faptului că statul nu i-a judecat cu celeritate, într-un dosar care a costat statul român 6 milioane de euro? A cui e vina, Traian, că în afară de probatoriul făcut de noi, cei de la Poliția Hunedoara, nu ați făcut nimic în dosar? Eu nu!

Să-ți zic de ce am ieșit în stradă să te apar! Nu pentru tine, Traian, am făcut-o, ci pentru toți polițiștii abuzați, pentru că nu suport abuzurile. Te-am susținut potrivit principiilor fireșți, în care au fost călăuziți polițiștii în general, în școlile absolvite, ce se caracterizează prin … Onoare.. Respect.. Corectitudine.. Cinste… Fidelitate… Confidențialitate… Profesionalism … Patriotism… și mă opresc, pentru că știu că te plictisesc astfel de caracteristici specifice unui bun polițist, care pentru ține sunt doar simple cuvinte. Și oricum tu nu ai o zi de școală militară făcută.

Cât de naiv am fost și cât am plătit pentru asta, doar eu știu. Cert e că din acel moment s-a pornit urgia împotriva mea: cercetări prealabile, izolat la serviciu, pus la dispoziție, mutat, retras avizul de acces la informații clasificate, etc. Probabil ăsta a fost destinul meu, trebuia să trec prin asta că să ajung ce sunt acum.

Am mușcat din țărână pentru a învăța lecția mândriei și a ego-ului. Și culmea, cine și-a bătut joc de mine și m-a îngenunchiat, doctorul Dumitru, șeful IPJ Hunedoara, cel pe care l-ai apărat tu din partea SNPPC la IGPR într-o sesizare de-a mea, în 2018. Ce ironică e viața, prin intermediul meu a ajuns Coarnă la ține și tu peste ani l-ai apărat pe cel care m-a făcut să mușc din țărână, pentru că te-am aparat pe ține. Karma!

Și nu te mai da nevinovat și că nu l-ai cunoscut pe Rusu, zis Romică, administratorul SC Uranus 2000 SRL, înainte să-ți vândă mășina aia subevaluată și nedeclarată în faimoasa ta declarație de avere. Erați prieteni la cataramă, încă din 2010 când l-am cercetat eu pentru ucidere din culpă. Prima frază rostită de el când a intrat la mine în birou a fost..„Sunt prieten cu Berbeceanu și joc fotbal cu Dumitru, inspectorul șef”. Dar asta în episodul următor, când o să povestesc de legătura ta cu el (condamnat pt furt de motoare din combinat) și Diana Pecincu…marea ta iubire…profesională. Dar poate ai onoare și îți dai demisia. Adevărul e mai presus de orice.

Cu drag, fostul tău prieten”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here