Poli-n gară patinează, Pancu-n Obor catindează

Lumea pricinoasă din așa-zisa capitală a Moldovei mîrîie din ce în ce mai tare, după ce Poli Iași merge în marșarier zdruncinat și e ciuca bătăilor, chiar și în Copou, cu marele Pancone Pașa în rol de antrenor decorativ. Decît că lumea ră de pe Bahlui n-a înțeles că ex-vedeta din Giulești aplică o schemă clasică, importată din istoria perenă a Rapidului : victimizare cît cuprinde, vorbe mari și languroase, bătut cu pumnul în chept și marș forțat spre liga a doua.

Mă rog, nu e clar cum s-o împăca amoarea rapidistă pentru peluzele năcăjiților cu candidatura semi-antrenorului ieșean pe listele jmecherimii pesediste dă Bucale, conduse de bogătașa Gabi Firea. E ca și cum pe stadion Pancone o arde la sentiment cu fanii sărmani ai roților de tren, dar la cheful de după meci șprițuiește grătărist cu gaborimea dinamovistă. Da’ se vede că nici stomahu’ nu știe carte, că la școală a stat  tot sub bancă.

Ori poate că viitorul antrenor Pancu s-a gîndit la o schemă politico-sportivă de mare suptces hartistic: cu primarul liberal Chirica patron de facto la clubul ieșean și primăreasa pesedistă Firea jupîneasă la bogatul club CSM București, e loc de un carcalete moldoveano-muntean, în cuprinsul căruia bahluiezii sînt distribuiți în rolul clovnilor care distrează lumea la pauză, iar dîmbovițenii arată, prin iuțeală de mînă și nebăgare de seamă, de ce ora exactă se dă pe malul gîrlei lor.

Oricum, dacă o dă în bară cu Poli Iași ( sau CSMS, ori cum i-o mai zice tărcăturii ăsteia penibile, gonflate pe banii noștri ) Pancu-bey rămîne în teren la meciul pesedist bucureștean, ca să paseze vrăjeli de Chitila cu maradoana pandelistă dă Voluntari. Vorba aia : fie Firea cît dă rea, tot iese de-o acadea.

Nuu, breee, ” bey ” nu e de la ” beutură ” , lăsaț’ răutăcismele. Nț, nici ” Pancu ” nu e de la ” antrenor ” , momentan. Da’ pînă ajunge PSD-ul în liga a doua, pe mîna lu’ Ciolacu, are timp și Pancone să ajungă antrenor. Poate chiar de fotbal cu piciorul.

Pînă atunci, cu gîndul la toloaca Anfield Road, peluza ” Galata-sarmay ceaun ” îi dedicărește ienicerului tărcat Pancu șlagărul castronomic de plită cu ciocălăi ” Iu nevăr wok ăloun „. Daaa, wok di șeala bun, di fontă, ca în Fierentari.

Forza, Pancu ! Anfield Road, drept în gload ! Parc des Prînz, balegă de mînz ! Cu Chirica și cu Firea / Îl ia pe Neymar ‘nălbirea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here