Poarta spre plajele Asiei s-a deschis la Iași. O zi la Tiki Village, așa cum am trăit-o noi

Bați la pas străzile Iașului în căutare de ceva… altceva. Terasele sunt fițoase și cochete, ca afară, dar parcă toate-s la fel. Totuși, parcă vrei altceva. Un sfat de la un prieten: “Du-te la Tiki Village, sâmbătă(10 iunie), acolo cântă Carla’s Dreams. Evenimentul incepe pe la 20:00 ca să poată intra și fanii ăștia mititei împreună cu părinții”. La concert nu ma duc că nu-s fan, da’ dau o tură să bem o bere și să văd despre ce-i vorba!  O juma’ de zi pe malul apei nu a stricat nimănui.

Parcă nu-i adevărat! Periferia Tătărașiului nu atrage deloc. Blocuri și bordeie, laolaltă. La marginea drumului, pleosc: o poartă sculptată cu motive tiki (firesc, doar nu era să te întâmpine o poartă maramureșană la Tiki Village). Dincolo de poartă, o altă dimensiune, un alt timp, o altă țară. Nisip, palmieri,papagali, un bar mare de lemn, acoperit cu stuf.

Parcă toate-s din Baywatch!

Facem popas la bar, să ne tragem sufletul și să ne hidratăm. Mamă, dar ce pauză! Nu știi unde să te uiți… Fete multe și frumoase, toate în costume de baie. Mai ceva ca în Baywatch… Concurența e mare. Băieții gravitează în jurul piscinei plutitoare și pe la bar. Atmosfera e de bun simț, nu pute a fiță, dar nici a cocalar semințar. Poate și din cauza unui colț în care s-au strâns familiștii însoțiți de copii.

La bar își face apariția Cătălin Moroșanu. Eu îl știu de la televizor, barmanii îl cunosc, se pare că flăcăul e client de-al casei. Faptul îmi este confirmat și de un  ospătar, care în mulțime îmi arată alți luptători K1.

“Ei asigură paza, dimineața se antrenează aici. Dau ture pe malul lacului, pentru că aerul e curat. Mai târziu, se retrag la noi”, dă din casă junele ospătar.

Dăm o tură cu caiacul

Dacă tot e soare, să dăm o tură pe lac cu caiacele. Să mor eu! Nu știu cum e în Deltă că n-am fost niciodată. Dar seamănă cu ce am văzut la telev

izor. Rațele sălbatice, nu-s chiar sălabatice pentru că nu le este frică de noi. Unul din grup se jură că a văzut și trei egrete. Așa o fi, Bobiță nu minte niciodată.

Și încă o chestie mișto! Am intrat pe pagina lor de Facebook, a celor de la Tiki Village. Cu câteva seri înainte plouase, dar oamenii nu au plecat. Au luat umbrelele de la șezlonguri și i-au dat până dimineață: într-o mână cu paharul, în cealaltă cu umbrela. Mai vin!

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here