PNL și Chirica refuză să aplice legea și să-l schimbe din conducerea școlii pe profesorul care a abuzat copii. Directorul: „Am făcut două adrese, niciun răspuns”

@ Deși legea interzice profesorilor care au fost sancționați disciplinar să facă parte din structurile de conducere ale școlilor, Constantin Șerban, profesorul PNL-ist care a fost înregistrat abuzând elevii, este încă membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ @ Directorul Școlii 28 a trimis două adrese către Consiliul Local în care arată că se încalcă legea și că Șerban trebuie înlocuit, dar de luni de zile, din Primărie nu vine niciun răspuns @ Legea este cât se poate de clară: „Calitatea de membru al consiliului de administraţie este incompatibilă cu: primirea unei sancţiuni disciplinare în ultimii 3 ani” @ Pe cine apără PNL la Iași: Șerban este acuzat că a pălmuit o elevă, că a țipat și a abuzat elevi de clasa a II-a și că aranja schimbarea inspectorului general al ISJ atunci când se afla sub anchetă

După scandalul de la începutul acestui an, profesorul Constantin Șerban a fost sancționat și înlăturat de la catedră, însă a fost menținut ca membru în Consiliul de Administrație al Școlii Generale nr. 28 „Mihai Codreanu”.

ISJ Iași a numit și un nou director după ce Daniela Nechifor, care se bucura de protecția lui Șerban, și-a înaintat demisia.

Noul director, Aurelian Prisăcariu, a sesizat faptul că, odată sancționat disciplinar, Constantin Șerban se află într-o situație de incompatibilitate cu calitatea de membru în Consiliul de Administrație a școlii.

Conform, Odinului nr. 4619 din 22 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar, la articolul 7 aliniatul 4 se arată că: „Calitatea de membru al consiliului de administraţie este incompatibilă cu: primirea unei sancţiuni disciplinare în ultimii 3 ani;”

Prin urmare, Consiliul Local este obligat să-l înlocuiască pe Constantin Șerban din funcția de membru al Consiliului de Administrație, unde a fost numit cu sprijinul PNL. De altfel, Constantin Șerban este și consilier județean al aceluiași partid.

Directorul Școlii 28: „Am trimis două adrese în martie și aprilie. Nu mi s-a răspuns”

Solicitările venite din parte conducerii Școlii 28 „Mihai Codreanu” privind schimbarea lui Șerban din Consiliul de Administrație s-au pierdut pin birourile Primăriei Iași, condusă de colegul de partid al profesorului Șerban, primarul Mihai Chirica.

Directorul Aurelian Priscăcariu a spus reporterilor 7IAȘI că a cerut în scris Consiliului Local schimbarea lui Șerban nu o dată, ci în două rânduri, dar niciodată nu a primit vreun răspuns.

„Am informat oficial, în scris, Consiliul Local despre această situație. Am trimis două adrese în martie și în aprilie. Nu mi s-a răspuns la niciuna dintre aceste hârtii. Eu cu domnul Șerban colaborez în condiții civilizate”, a declarat Aurelian Prisăcariu, directorul intermiar al unității de învățământ.

USR/PLUS cere din nou schimbarea lui Șerban. „Am redactat un proiect de hotărâre”

USR/PLUS a reacționat la scurt timp după ce înregistrările cu profesorul Contantin Șerban au ajuns în spațiul public și a solicitat înlăturarea acestuia de la catedră, dar și din Consiliul de Administrație al școlii. Atunci, primarul Mihai Chirica și consilierii PNL au făcut scut în fața colegului de partid Constantin Șerban.

Răzvan Timofciuc, consilier local USR/PLUS, susține că va reveni asupra solicitării în următoarea ședință.

„În prima ședință de CL vom solicita, din nou, schimbarea domnului Șerban din CA-ul școlii. Noi, consilierii locali USR-PLUS, am redactat și un proiect de Consiliu Local în acest sens. Primarul Chirica refuză să îl introducă pe ordinea de zi. Acoperă cu un abuz un învățător abuzator. Ne vom adresa ISJ Iasi și Ministerului Educației. Agresiunile fizice și verbale sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului, incompatibile cu calitatea de consilier județean și de membru în Consiliul de Administrație al oricărei instituții de învățământ!”, a declarant Timofciuc.

De ce a fost sancționat Șerban? Își teroriza elevii

Constantin Șerban a fost sancționat și înlăturat de la catedră după ce 7IAȘI a făcut publice mai multe înregistrări de la orele ținute de acesta în fața unor copii de clasa a II-a. Anterior, același cadru didactic a fost acuzat de un părinte că a pălmuit o elevă pe care a și numit-o „butoi”.

Iată câteva dintre expresiile pe care Șerban le folosea la lecții în fața elevilor, surprinse în înregistrările publicate de 7IAȘI:

„Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)”

„Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!”

„De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.”

„Vocabularul deasupra! Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!”

Ulterior 7IAȘI a publicat o nouă înregistrare a unei discuții pe care Șerban a purtat-o cu un cunoscut căruia îi explica că controalele declanșate vor fi aranjate pentru că pe linie de partid se decisese schimbarea inspectorului general al ISJ de la acea vreme, Genoveva Farcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here