Pilele lui Costel Alexe, bugetari de lux sub pretextul Covid

Un fost ales local ar urma să ajungă şef la Sistemul Hidrotehnic Independent – Apele Romane Paşcani. Nu în urma unui concurs, ci prin numire directă, în urma unor smecherii, informeaza bittv.info. Este vorba despre Andrei Raznic, fost consilier din partea PNL, în perioada 2016 – septembrie 2018.
Pentru a putea prelua acesta funcţie, tânărul s-a angajat ca administrator public, la Primăria comunei Ciorteşti, la peste 100 de km distanţă de Paşcani. Contractul a fost încheiat pe perioadă determinată, prin dispoziţia primăriţei Alina Apostol, tot de la PNL. Edilul localităţii motivează că este dreptul ei să numească un nou administrator public, fara concurs,  post cuprins în organigramă, dar vacantat de ceva vreme.

Câteva zile mai târziu, Andrei Raznic a cerut mutarea locului de muncă la Apele Romane Paşcani, pe motiv că nu mai poate face naveta din cauza pandemiei cu noul coronavirus. El a precizat pentru BIT TV ca în comună ar fi apărut câteva cazuri de persoane infectate cu COVID – 19 şi că a făcut acesta solicitare pentru sănătatea lui şi a familiei.

Detasarea a fost incuviintata, fara probleme, de edilul comunei, desi nu era in interesul localitatii.

Ca prin minune si Agenţia Naţională a Apelor Romane, aflată în subordinea Ministerului Mediului reprezentat de fostul deputat ieşean Costel Alexe cu cabinet parlamentar deschis în sediul PNL Paşcani, a rezolvat imediat cererea inaintata de liberalul pascanean. De asemenea organigrama unităţii a fost modificată prin transformarea unui post de inginer de la exploatare pentru a putea fi ocupat de un economist.

În aceste condiţii, începând cu data de 13 aprilie, administratorul public al comunei Ciorteşti, Andrei Raznic, lucrează la Apele Romane Paşcani.

Întrebat de BIT TV dacă urmează să fie numit şef la Apele Romane Paşcani, liberalul păşcănean a precizat că, dacă va fi nevoie, va prelua acesta funcţie şi că actualul şef ar avea probleme pe motiv că nu ar fi asigurat personalului, echipamentul de protecţie necesar. Conform unor surse neoficiale s-ar fi cerut deja eliberarea postului, prin demisia inginerului Petrică Dascălu, fostul preşedinte al organizaţiei PNL Paşcani.

Menţionăm că Andrei Raznic a renunţat la funcţia de consilier local în septembrie 2018, în urma unei anchete penale pentru fals şi uz de fals, într-un dosar pentru obţinerea unei locuinţe ANL, declanşată în urma unui autodenunţ. Procurorii l-au iertat iar dosarul a fost clasat pe motiv că nu au fost prejudicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here