Petru Avram, cel mai tare din cartier: vila extinsă ilegal și vecinul-servitor, angajat la stat fără concurs

Petru Avram, „animalul politic” de la Apele Române, face ce vrea pe strada Morilor, unde îl are vecin pe taximetristul angajat fără concurs la ANIF @ Și-a extins ilegal vila fără să dețină autorizație @ Casa s-a „îmbogățit” cu o mansardă, o terasă descoperită și câteva încăperi la parter @ „A construit direct pe limita de proprietate, fără să îmi ceară acordul. A profitat de faptul că nu mă aflam în țară. Mi-a spus doar că vrea să facă gardul. Acum, streașina casei lui vine peste casa și terenul meu, unde se adună toată apa. Nu știu cum a făcut, dar țeava de gaz trece tot pe terenul meu. Aparatul de aer condiționat este prins de peretele lui, dar este în curtea mea”, a spus Vitalie Gherman, vecinul lui Petru Avram @ Gherman nu se află în preznt în țară, dar a depus prin intermediul avocatului memorii la Primărie, Poliția Locală și ISC @ Pe aceeași stradă locuiește și Andrei Bratan, taximetristul angajat fără concurs la Îmbunătățiri Funciare @ „Bratan este omul lui Avram, se știe de ani de zile. Îi duce și îi aduce copiii la școală și îl ajută la cumpărături. De asta îi conduce mașina”, ne-au povestit vecinii de pe strada Morilor

Până să ajungă baron local, liberalul Petru Avram jupânește în cartierului în care locuiește, pe strada Morilor, o zonă populată de case între Podul de Piatră și Mitropolie.

În ultimii ani, acesta a efectuat mai multe lucrări de extindere a locuinței, care inițial era doar o casă cu parter și o suprafață de 126 metri pătrați. Nu doar că aceste lucrări au fost făcute fără autorizație de construire, ci și fără acordul vecinului, care s-a trezit că în loc de gard apar zidurile unei construcții noi.

Vitalie Gherman a cumpărat terenul și casa de pe strada Morilor, unde îl are vecin pe Petru Avram și pe socrii acestuia. Într-un memoriu adresat Primăriei Iași, Poliției Locale și Inspectoratului de Stat în Construcții, acesta a relatat cum a evoluat relația cu Avram și cum a construit acesta fără autorizație, încălcându-i chiar proprietatea.

„După momentul cumpărării am avut o discuție cu domnul Avram Petru, în care acesta mi-a comunicat faptul că dorește să recondiționeze casa cumpărată de dumnealui, spunându-mi că doar o va renova.

Cu toate acestea, la sfârșitul anului 2020, când m-am întors în țară, am avut neplăcuta surpriză să constat faptul că lucrările efectuate de Avram Petru depășesc limita presupusă de unele mici lucrări de reparații, întrucât acesta a demolat total o parte a casei vechi, a construit o terasă nouă cu ieșire direct din casă și acces din stradă.

Mai mult decât atât, am putut observa că vecinul Avram Petru a înălțat casa sa, construind și o mansardă. Acoperișul acestei mansarde cade direct pe proprietatea mea, construcție ce nu a fost autorizată”, se arată în memoriul înaintat de Gherman prin intermediul unui avocat.

Camere și terasă în loc de gard, gazul și aerul condiționat pe terenul vecinului

7IAȘI a luat legătura telefonic cu Vitalie Gherman, acesta neaflându-se în prezent în țară. Acesta a arătat că, anterior edificării lucrărilor la casă, Avram i-a solicitat doar un acord verbal pentru refacerea gardului, pentru o mică porțiune dintre cele două proprietăți.

„A construit direct pe limita de proprietate, fără să îmi ceară acordul. A profitat de faptul că nu mă aflam în țară. Mi-a spus doar că vrea să facă gardul. Acum, streașina casei lui vine peste casa și terenul meu, unde se adună toată apa. Nu știu cum a făcut, dar țeava de gaz trece tot pe terenul meu. Aparatul de aer condiționat este prins de peretele lui, dar este în curtea mea”, a spus Vitalie Gherman, vecinul lui Petru Avram.

În memoriul înaintat autorităților, Gherman solicită efectuarea unui control și revenirea la situația anterioară, adică demolarea mansardei, a terasei și a încăperilor construite ilegal.

„Țin să precizez faptul că nu i-am dat niciodată acordul să efectueze aceste lucrări de construcție. Mai mult decât atât, acesta a profitat de absența subsemnatului, efectuând lucrările de construcție de pe terenul subsemnatului, fără a avea acordul meu, acest aspect dovedind reaua credință”, mai arată Gherman în reclamație.

Taximetristul angajat la ANIF, vecin și „om bun la toate” al familiei Avram

Săptămâna trecută, 7IAȘI a dezvăluit cum Andrei Bratan, protejat al lui Petru Avram, a fost angajat fără concurs la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Iași.

Știrea a fost rostogolită de presa locală și națională, iar Bratan a devenit vedetă pe strada Morilor. Acesta locuiește la doar câțiva metri de casa familiei Avram, cele două proprietăți fiind despărțite de cea a lui Vitalie Gherman.

La sfârșitul săptămânii trecute, 7IAȘI a discutat cu vecinii de pe strada Morilor. Deși abia trecuseră câteva minute după ora 12.00, directorul Petru Avram era acasă, iar mașina de serviciu era parcată în fața porții.

Vecinii ne-au spus că relația lui Bratan cu familia Avram este una veche.

„Bratan este omul lui Avram, se știe de ani de zile. Îi duce și îi aduce copiii la școală și îl ajută la cumpărături. De asta îi conduce mașina”, ne-au povestit vecinii de pe strada Morilor.

Săptămâna trecută 7IAȘI dezvăluia în exclusivitate că PNL a angajat un taximetrist la ANIF, instituție care gestionează infrastructura agricolă și sistemele de irigații din România. Andrei Bratan a fost angajat doar pentru câteva zile la Primăria Plugari pe postul de consilier personal al primarului liberal Paul Mursa, după care a fost catapultat la Îmbunătățiri Funciare. În trecut, Bratan a lucrat ca șofer la două firme de taximetrie, ospătar, agent de vânzări și nu în ultimul rând agent comercial la societatea soției. În decembrie 2019 își face intrarea în lumea selectă a bugetarilor, devenind consilier parlamentar la cabinetul deputatului PNL de Neamț, Mugur Cozmanciuc. Andrei Bratan circulă cu mașina șefului de la Apele Române, Petru Avram, pe care îl ajută și la treburile casei. Și directorul ANIF a ajuns la șefia sucursalei tot pe filiera PNL: Marius Horea Șerban este ginerele consilierului județean Constantin Șerban.

Tudor LEAHU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here