Pericol de EXPLOZIE la un liceu din Huși. Centrala termică funcționa fără avizele necesare

Un control dispus de Instituţia Prefectului Vaslui la centralele termice din unităţile şcolare a scos la iveală o serie de nerguli, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată la Liceul Agricol Huşi, unde centrala termică funcţiona fără să aibă avizele necesare.

 

Potrivit prefectului de Vaslui, Andrei Puică, la unitatea respectivă exista oricând riscul producerii unui eveniment neplăcut, motiv pentru care s-a decis suspendarea furnizării gazelor naturale, până la obţinerea tuturor avizelor de funcţionare.

 

„Urmare a incidentului reent de la Tâncăbeşti am constituit două comisii care să meargă să verifice unităţile de învăţământ care au centrale termice pe gaz. S-au descoperit nereguli, s-au dat sancţiuni. Cel mai grav caz e la Huşi, la Liceul Agricol, unde centrala termică nu avea documentele necesare de funcţionare. A fost oprită alimentarea cu gaz şi căutăm soluţii pentru ca elevii să nu sufere de frig. Şefii unităţii au motivat că nu ştiau situaţia şi că lucrurile mergeau aşa, în virtutea inerţiei. La control s-a descoperit acest lucru şi s-a sistat gazul. Nu e normal, dar se întâmplă şi astfel de lucruri. Probabil dacă nu era incidentul de la Tâncăbeşti, nici noi nu verificam şi se putea ajunge la alte nenorociri, scurgeri de gaze sau chiar o explozie. Bine că am descoperit totul înainte de a se întâmpla vreo nenorocire”, a spus prefectul de Vaslui, Andrei Puică.

 

Cel mai probabil, cursurile la Liceul Agicol din Huşi vor fi suspendate în cursul zilei de miercuri, deoarece unitatea nu are altă sursă de încălzire.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here