PDL se scufundă: Deputatul ieşean cu 16 case, Sergiu-Constantin Vizitiu, a dezertat la UNPR. Cine e următorul, cu cine mai rămâne PDL?

Deputatul din Iaşi Sergiu-Constantin Vizitiu a părăsit, marţi, PDL şi a trecut la UNPR. Sergiu-Constantin Vizitiu este originar din Iaşi, însă la alegerile din decembrie a fost ales deputat PDL într-un colegiu din Vaslui. La PDL Vaslui, deputatul a avut chiar responsabilitatea coordonării politice a întregii zone Bârlad.

După alegeri, Vizitiu a atras atenţia presei centrale datorită averii imense pe care o are. „Un boboc politic mic şi portocaliu, dar plin de euro”, a sunat caracterizarea făcută de Realitatea TV.

 

Abonat la contracte cu statul

Vizitiu nu şi-a motivat deocamdată decizia de a demisiona şi de a trece la UNPR. Despre acesta se cunosc puţine lucruri, doar ce bunuri are în declaraţia de avere, dar şi contractele pe care firma sa le-a derulat cu instituţii ale statului. De fapt, Vizitiu pare să fi avut un incredibil lipici la banul public. Astfel, între anii 2009-2012, firma lui Vizitiu a semnat contracte pe bani publici pentru construcţia de drumuri, clădiri civile şi reţele de apă şi clădiri, prin intermediul companiei Huge Construct SRL din Lunca Cetăţuii. În zonă el are şi un depozit de materiale de construcţii. Vizitiu a încasat sume importante de la Compania Naţională de Drumuri pentru reabilitarea unei şosele la Agnita, în valoare de 16 milioane de lei, dar şi lucrări similare la primării din judeţele Botoşani şi Vaslui în valoare cumulată de 17 milioane de lei. În judeţul Iaşi, compania lui Vizitiu a reabilitat clădirile mai multor primării pentru aproximativ 10 milioane de lei. 

Deputatul deţine 10 terenuri intravilane în judeţul Iaşi, 8 apartamente, 7 case şi 1 spaţiu comercial. În mai 2012, deputatul a vândut un teren şi o construcţie situate într-o comună din judeţul Iaşi la preţul de 54.000 euro.

 

Împrumuturi de milioane

Din datele publice mai rezultă că Vizitiu a acordat firmelor la care este acţionar împrumuturi în nume personal în valoare totală de 3,4 milioane de lei (1 milion de dolari). În plus a mai acordat împrumuturi în nume personal către cinci persoane fizice, în valoare totală de 4 milioane lei şi 226.000 euro.

 

Plecări masive către PSD

Alături de Vizitiu, în UNPR, a ajuns marţi şi deputatul PP-DD de Vâlcea Ion Cristinel Marian.

Astfel, potrivit unui comunicat UNPR, începând cu data de 21 mai 2013, deputatul PP-DD de Vâlcea Ion Cristinel Marian şi colegul său Sergiu-Constantin Vizitiu de la PDL Vaslui s-au înscris, marţi, în Uniunea Naţională pentru Progresul României. Aceştia vor activa în grupul PSD din Camera Deputaţilor cu atât mai mult cu cât fuziunea UNPR cu PSD e doar o chestiune de zile.

 

Spre PSD

În aceeaşi zi de marţi şi-au mai anunţat demisia din PP-DD şi deputaţii Viorel Blajuţ (Iaşi), Ion Scheau (Arad), Ovidiu-Ioan Dumitru (Bucureşti) şi Mihai Aurelian (diaspora). Deşi au anunţat că vor activa ca independenţi, surse politice au declarat în presă că cei patru deputaţi se vor îndrepta către PSD, fie prin aderare, fie prin susţinerea din Parlament.

 

Disiparea PDL, inevitabilă

După alegerile parlamentare din decembrie 2012, rezultatele finale arătau că Alianţa România Dreaptă, din care făcea parte şi PDL, obţinuse 16% din voturi, având 56 de deputaţi şi 24 de senatori. PDL s-a distanţat de colegii din alianţă – Forţa Civică şi PNŢCD –, formând un grup parlamentar de opoziţie care astăzi, practic, nu mai ştie cu exactitate câţi membri are. Mulţi parlamentari PDL au ieşit între timp din grup, preferând să devină independenţi sau membri ai altor partide parlamentare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here