Partidul lui Chirica : Pro Iași, sau Pîrnă-iași ?

E clar, deci : fiindcă mai toate partidele care contează cît de cît au înțeles că Mihai Chirica e un cadavru politic biped, umflat în pene după rețeta ,, Curaj, găină, că mîin’ te tai ! ,, , micul napoleon primărez a priceput că mai are o singură soluție – să-și facă o coșmelie politică ,, pe persoană fizică ,, , dar pe ascuns, cum știe el.

Așa că s-au adunat trei patrioți bahluiezi : fata angajată la primărie a unui subaltern direct de-al primarului ( tov. Vasile Tiron, sau cum îi mai zice aghiotantului chiricist ), un omulean cu dosar penal, angajat al unei firme abonate la banii primăriei, plus încă un tîrgoveț pe care l-am uitat, și nici nu prea merită să-i căutăm numele.  Trei doamne, și toți trei, au depus actele ca să fondeze partidul salvator – Pro Iași.

Precum se vede, povestea duhnește de la o poștă a Chirica și a cumătrul lui vice-primar, Harabagiu, aflat în relații vechi cu unul dintre ,, fondatori ,, . Așa că, dincolo de visele cuplului de cumetri Hara-Kiri, rămîne o întrebare simplă : băieți, decît Pro Iași, nu mai bine-i ziceați Pîrnă-iași ?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here