Parlamentul a votat simplificarea procesului de adoptie: Un copil va putea fi declarat adoptabil doar cu acordul parintilor

Parlamentul a votat, in unanimitate, modificarea legii adoptiei in Romania. Una din modificarile propuse de parlamentari este ca un copil sa fie declarat adoptabil doar de parinti, fara a mai fi nevoie de acordul rudelor de pana la gradul patru, informeaza Digi24.

De asemenea, va fi acordat un stimulent financiar celor care vor adopta copii considerati cu varste mai mari sau care sufera de dizabilitati. In plus, vor fi asigurate si fonduri pentru tratamentele medicale ale acestora din urma.

Parintii care au adoptat deja un copil dobandesc prioritate pentru adoptarea celorlalti frati aflati in sistemul de protectie a copilului. De asemenea, conform modificarilor, parintii biologici nu vor mai putea interveni asupra unei adoptii deja efectuate de sase luni

Legea va merge catre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

In prezent, aproximativ 50.000 de copii traiesc in sistemul de protectie a copilului, conform datelor oficiale facute publice de catre Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here